מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבטלה ודמי לידהדנה05/08/2010
אני בת 29 בהריוני השני.
ב-2/09 פתחתי עסק עצמאי (יצויין שלא נדרשתי לשלם דמי ביטוח לאומי כעצמאית עקב הכנסות מועטות).
ב-10/09התחלתי לעבוד במקביל כשכירה בטיפול בתינוק במשרה חלקית (המעסיקה משלמת עבורי דמי ביטוח לאומי). בתחילה דובר על 3 ימים בשבוע למשך 6-7 שעות ביום עם אופציה ליום נוסף בשבוע. לאחר כחודשיים אכן התווסף לי יום נוסף בשבוע.
ב-2/10 סגרתי את העסק שלי והמשכתי לעבוד כשכירה. זה גם החודש בו נכנסתי להריון, והודעתי על כך למעסיקה שלי כחודשיים לאחר מכן.
ב-6/10 הודיעה לי שהיא נאלצת לצמצם בהוצאותיה החודשיות ולכן היא מורידה לי יום עבודה בשבוע.
ב-9/10 אני אמורה לסיים את עבודתי, כיון שהתינוק בו אני מטפלת נכנס לגן.
שאלותיי הן:
1. האם אני זכאית לדמי אבטלה? אם כן, ממתי ולמשך כמה זמן?
2. האם צמצום ימי העבודה ל-3 פעמים בשבוע בחודשיים האחרונים לעבודתי ישפיע על גובה דמי האבטלה להם אני זכאית? אם כן - האם ניתן לבקש מהביטוח הלאומי שיערוך את החישוב לפי תקופת העבודה ה"רגילה"?
3. התאריך המשוער שלי ללידה ב"ה הוא ה-20/11/10. במידה ותסתיים תקופת האבטלה בטרם הלידה, האם אהיה זכאית לדמי לידה?
4. במידה והאבטלה תסתיים בלידה, האם גובה דמי הלידה יחושב לפי דמי האבטלה ששולמו לי או לפי השכר ששולם לי כשכירה? (אני יודעת שדמי האבטלה הם אחוז נמוך יותר מהשכר החודשי ששולם לי בפועל)
5. אם אמצא עבודה זמנית במהלך תקופת האבטלה (בין אם באופן עצמאי ובין אם דרך לשכת התעסוקה), האם הדבר יפגע בזכאותי לדמי אבטלה או בשיעורם? ומה קורה אם אני אחליט להתפטר מהעבודה החדשה מכל סיבה שהיא - האם אוכל לחתום אבטלה שוב עד ללידה?
6. המעסיקה היתה משלמת את דמי הביטוח לאומי כנגזרת משכר הנטו שהיתה משלמת לי (בפנקסים של הביטוח הלאומי היה רשום שצריך לדווח לפי השכר ששולם בפועל...), כלומר מהשכר שהיתה משלמת לי (שחושב לפי שכר לשעה כפול מס' ימי העבודה פלוס נסיעות) היא חישבה 7.25% (שזה החלק הכולל של המעביד והעובד) ואת זה שילמה לביטוח הלאומי. אבל, בטופס התביעה לאבטלה צריך לרשום את השכר ברוטו החייב בדמי ביטוח – אם כך, מהו השכר ברוטו וכיצד מחשבים אותו לצורך התביעה?
הרי 7.25% שנגזר מהשכר ששולם בפועל (כפי שביקשו לדווח) אינו שווה ערך ל-7.25% שנגזר מהשכר ברוטו (כפי שנדרש בטופס התביעה)...
האם לרשום בתביעה את השכר ששילמה לי בפועל בתוספת 2.25%, שזה החלק שלי שמנוכה למל"ל? או השכר ששילמה לי בפועל בתוספת 7.25%?
תודה מראש וסליחה על אורך השאלות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות ספציפיות
עו``ד חן שטיין05/08/2010שלום,
שאלותייך רבות וספציפיות מאוד, ומטבע הדברים לא ניתן להשיב עליהן באופן מקצועי על גבי הפורום.
על מנת לקבל תשובות מלאות לשאלותייך, עלייך לקבוע פגישת ייעוץ פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אגב, שמי דנה
דנה06/08/2010ואסתפק גם בתשובות כלליות או חלקיות על מה שכן אפשר לענות בפורום...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה אשמח לקבל תשובה כלשהי
דנה11/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
עו``ד ליאת שטיין11/08/2010דנה שלום,
כפי שהשבתי לך קודם, לא ניתן להשיב במענה כללי, לא כי אינני רוצה, חלילה, אלא מאחר והשאלות ספציפיות, ותשובה כללית ולא מדוייקת או מותאמת להן ולנסיבות, עלולה לגרום יותר נזק מתועלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)