דמי לידה ופיצויים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה ופיצויים
    ענבר
    09/08/2010

שלום רב

ברצוני לשאול 2 שאלות:

התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש כאשר הייתי בשבוע 18 להריוני ולאחר חודשיים במקום העבודה החדש נאלצתי לצאת לשמירת הריון עד הלידה.

לפני שלושה חודשים יילדתי ובעוד כשבועיים מסתיימת לי חופשת לידה.

מכיוון שהנני עבדתי בחברת אאוטסורסינג(מיקור חוץ) ולפרוייקט שבו הועסקתי לקחו מחליפה קבוע במקומי, כיום אין פרוייקט שהחברה יכולה להעסיק אותי בו ומחפשת לי פרוייקט חדש.

1.שאלתי היא, האם אני זכאית לפיצויים כלשהם אם לא ימצאו לי פרוייקט או שיחליטו לתת לי פרוייקט שאני לא ארצה להיות בו (לדוגמא באיזור מרכז הארץ, כאשר אני מתגוררת בחיפה).

יש לציין כי התחלתי לעבוד בחברה מ1.12.2009

2. מכיוון שעבדתי חודשיים בלבד, סכום של דמי לידה ליום חושב כך, שנלקחה משכורת של חודשיים וחולקה ב3 . יש לציין כי בשמירת הריון קיבלתי גמלה מביטוח לאומי (בסכום של השכר החודשי). במילים אחרות, אני כביכול "נענשת" על כך שנאלצתי לצאת לשמירת הריון כיוון שהתקופה לא נחשבת לחישוב דמי לידה, עירערתי לביטוח לאומי אך לא נענתי בחיוב. האם יש טעם לפנות לבית משפט ?

תודה
    ענבר

נ.ב

טרם תחילת עבודה ב1.12 הייתי מובטלת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה ופיצויים

הוספת תגובה

• לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    10/08/2010

ענבר שלום,
    החברה מחוייבת להשיבך לעבודה באותה מתכונת, באותם התנאים, ולא לפגוע בתנאייך, וזאת למשך 60 ימים מיום שובך לכל הפחות. ככל שלא תעשה כן, הינה עובדת על החוק.

לעניין חישוב דמי הלידה - החישוב נעשה כדין על פניו, ומשכך אין מקום להגשת ערעור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו