שמירת הריון ודמי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון ודמי לידה
    ענת
    11/08/2010

שלום

1. הגשתי בקשה לשמירת הריון לפני שלושה שבועות, לאחר כמה זמן בדרך כלל מקבלים תשובה או כסף מביטוח לאומי?? (אני בשמירת הריון כבר 3 חודשים והחשבון בנק מתחיל להתרוקן)

2. אני מורה בתחילת הדרך ומכוון שאני אמורה ללדת בנובמבר החלטתי לא לעבוד בשנת הלימודים הקרובה כי אני לא רוצה לעזוב את התינוק לאחר 3 חודשים. מכוון שלא חיפשתי ביה"ס לעבוד בו בשנה הבאה יוצא שבעצם אני מפסיקה לעבוד מרצון מסוף אוגוסט. בספטמבר, אוקטובר ונובמבר לא תיהיה לי משכורת. האם אהיה זכאית לדמי לידה??
    ואם כן, כיצד מחושבים דמי הלידה? (הרי אני לא אעבוד בשלושה החודשים שקודמים ללידה)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון ודמי לידה

הוספת תגובה

• שמירת הריון ודמי לידה

עו``ד חן שטיין
    12/08/2010

לילך שלום,
    1. גמלת שמירת ההריון משולמת לאחר אישור התביעה במוסד לביטוח לאומי. אין מועד קבוע, מדובר בזמן סביר.
    2. לעניין הזכאות לדמי לידה - ראי את הנוסח המחייב:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .
    את החישוב יעשו עקרונית לפי שלושת המשכורות האחרונות המלאות טרם סיום העבודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו