זכאות לדמי אבטלה לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכאות לדמי אבטלה לאחר לידה
    אינה
    13/11/2007

שלום, אני ילדתי במאי ולא חזרתי לעבודה לאחר חופשת הלידה. בעבודה זו עבדתי תקופה של 9 חודשים במשרה מלאה. האם חופשת הלידה נחשבת כתקופת עבודה ואני מגיעה ל360 ימי עבודה הדרושים להשלמת תקופת אכשרה או שאני צריכה לצרף אישור גם ממעסיק הקודם שלי על תקופת ההעסקה והשכר? האם אני יכולה לתבוע דמי אבטלה 6 חודשים לאחר הלידה ולאיזו תקופה?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה לאחר לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    19/11/2007

תקופת אכשרה הינה תקופה בה שולמו עבורך דמי ביטוח אבטלה ולאו דווקא עבודה בפועל. לעובד בשכר חודשי תקופת האכשרה הינה 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
    התקופה המרבית לתשלום דמי האבטלה תלויה במספר גורמים ובינהם גילך ומספר התלויים בך.
    את התביעה יש להגיש בתוך 12 חודשים מהיום, שבו התייצבת לראשונה בלשכת שירות התעסוקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו