פיטורים ודמי אבטלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין בזמן חופשת לידה

יעל
    03/11/2010

שלום רב, עשיתי קצת בירורים והבנתי שאין סיכוי כי מקום העבודה שלי יפטר אותי בזמן חופשת הלידה, מחשש לתביעות. הם אמרו לי שאני יכולה להתפטר, ואז הבנתי לא מזמן יצא חוק שאומר שאם אני עובדת במקום עבודה מעל שנה וחצי, בין אם אני מפוטרת או מתפטרת, זו זכותי לקבל פיצויים ולחתום אבטלה. האם לא כך הדבר במידה ואני מתפטרת בזמן חופשת לידה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים ודמי אבטלה
    אלכס
    13/11/2007

השאלה שלי אני נמצאת בסיום חופשת לידה ויגעתנו להסכמה משותפת עם המעביד שלי והוא נותן לי מכתב פיטורים לפני ה45 יום. העם אני זכאית לאבטלה ללא המתנה של 90 יום? העזיבת העבודה לצורך טיפול בתינוק! השמח לתשובה מהירה תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורים ודמי אבטלה

הוספת תגובה

• פיטורים ודמי אבטלה

עו"ד אילן קמינצקי
    19/11/2007

בהנחה ופוטרת מעבודתך (וקיבלת מכתב פיטורים) תהיי זכאית לדמי אבטלה החל מהיום הראשון. בהנחה והתפטרת מעבודתך לצורך טיפול בילד תהיי זכאית לדמי אבטלה רק לאחר 90 יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים וחתימת אבטלה מיד לאחר חופשת

יעל
    13/10/2010

שלום רב!
    אני כרגע בהריון בשלבים מתקדמים. אני כמובן מתכוונת להשתמש בחופשת הלידה שמגיעה לי. יחד עם זאת, נכון להיום, אין בתוכניותיי לשוב למקום עבודתי הנוכחי בו אני עובדת כבר מס' שנים... היות ומצבי הכלכלי אינו מאפשר לי להמתין לאחר חופשת הלידה כ- 90 יום ורק אז לחתום אבטלה, רציתי לבדוק כיצד ניתן להגיע למצב בו מיד אחרי חופשת הלידה אוכל לחתום אבטלה, בהנחה שאקבל מכתב פיטורין... (א ני יכולה לבקש ממקום העבודה, הם יבואו לקראתי, השאלה מה צריך להיות כתוב בו...).
    מאוד אשמח אם מישהו יוכל לסייע לי בשאלה זו, כך שיתאפשר מצב בו אוכל להישאר עם התינוק העתיד להיוולד יותר משלושה חודשים אך גם לעמוד בזה כלכלית...
    תודה, יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיטורים וחתימת אבטלה מיד לאחר חופשת - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    14/10/2010

שלום לך,
    אם תקבלי מכתב פיטורים (עיקר הנדרש כי יהיה כתוב בו כי מדובר בפיטורים) - דינך כמפוטרת, ותהיי זכאית לחתום מייד ולקבל דמי אבטלה ללא תקופה המתנה.
    אם לא תקבלי מכתב פיטורים ותתפטרי מיוזמתך - יהיה עלייך להמתין 90 ימים מיום החתימה הראשונה על מנת שתקום הזכאות לקבל דמי אבטלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו