התפטרות בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות בהריון
    ענת
    15/08/2010

שלום.
    עבדתי בחברה מסויימת כשנה וחצי ועזבתי לצורך טיפול בבני, מאחר ושעת ההנקה הסתיימה ונאלצתי לחזור עבוד עד השעה 17:15. לאחר כשבועיים התחלתי לעבוד במקום הנוכחי (עובדת סה"כ חודש) מאחר ושעות העבודה נוחות יותר עבורי. אני בהריון (חודש שלישי) וכבר הודעתי למעסיק שלי על מנת למנוע אי-נעימות עתידית (זה הריון לא מתוכנן...) ועל מנת שלא יחשוב חלילה שאני ידעתי על ההריון אבל הסתרתי ממנו. (ואני מודעת ועובדה שהוא יכול לפטר אותי ).
    שאלתי היא כזאת:
    קשה לי מאוד בעבודה הנוכחית (קושי נפשי...יש לי עומס אדיר, 3 בוסים ולא עברתי חפיפה). אני מנסה לשרוד בכל הכוח אבל אם בכל זאת אשבר ואתפטר,האם אהיה זכאית לדמי אבטלה? האם אהיה זכאית לדמי לידה? (בהנחה שלא אעבוד בששת החודשים הסמוכים ללידה).
    אני עתידה ללדת בעז"ה בסוף פברואר 2011.

תודה מראש,ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות בהריון

הוספת תגובה

• זכאות לדמי לידה ואבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    15/08/2010

ענת שלום,
    עקרונית ניתן להניח כי תהיי זכאית.
    עם זאת, היות ויש לבחון במדויק את הנתונים האישיים והתעסוקתיים על מנת לקבל תשובה מהימנה לכך, הדבר הנכון ביותר יהיה לבדוק זאת אל מול הגוף האמון על כך - המוסד לביטוח לאומי, לו יש גם את המידע הספציפי שלך על תקופות ההעסקה והזכאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה קטנה נוספת בהמשך

ענת
    15/08/2010

תודה רבה על תשובתך המהירה!
    כיצד עליי לברר זאת מול ביטוח לאומי? בעבר התקשרתי ל6050* אבל נענתי בצורה שיטחית מאוד, לא בביטחון מלא ובאופן כללי לא ביסודיות. התרשמתי כי זו לא הכתובת הנכונה....למי אני אמורה לפנות בכל זאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה, ותשובה נוספת

עו``ד ליאת שטיין
    15/08/2010

ענת שלום,
    המספר הזה מוביל למענה במוקד חיצוני. ככל שלא נענית בצורה נאותה, גשי לסניף המוסד לביטוח לאומי הקרוב לביתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו