שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אתי
    15/08/2010

שלום ילדתי בתחילת אפריל אך יצאתתי לחופש כבר בתחילת מרץ עקב קושי בהריון לפני הלידה הייתי מועסקת במשך שנתיים כעובדת במשק בית התלושים האחרונים שלי היו בערך 3500 שח
    לאחר חופשת הלידה החלטתי שלא לשוב לעבוד עקב הילד ולכם כרגע אני בבית נראה לי עפ מה שקראתי שמגיע לי דמי אבטלה. כיצד הדבר נעשה?? האם אני זכאית? מדוע עלי לחכות 90 יום? כמה דמי אבטלה נותנים הביטוח לאומי (אני בת 22)? ולאיזה תקופה אקבל דמי אבטלה??

תודה רבה רבה
    שבוע מקסים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה

עו``ד ליאת שטיין
    15/08/2010

אתי שלום,
    עלייך להמתין 90 ימים מאחר והתפטרת ולא פוטרת - כך על פי חוק המוסד לביטוח לאומי.
    על מנת לדעת האם את זכאית לגמלה, מה גובהה, ולאיזו תקופה, עלייך לפנות למוסד לביטוח לאומי, תוכלי אף להיכנס לאתר שלהם ולבדוק את זכאותך (שכן הינה ספציפית מאוד ונקבעת על פי נתונים אישיים ותעסוקתיים).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

אתי
    15/08/2010

עלי להמתין 90 יום מתום תקופת החופשת לידה או מיום שפניתי ללשכת התעסוקה? וב90 יום הללו עלי להתיצב כל ששבוע בלשכה?
    תודה רבה על התשובה המהירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה, ועוד תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    15/08/2010

אתי שלום,
    90 הימים נמנים מהמועד המאוחר מבין השניים.
    לגבי ההתייצבות - כפי שהורו לך הלשכה (זה עשוי להשתנות ממקרה למקרה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו