מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיוע דחוף נעמת,ויצו הסתדרות בחופש..צור17/08/2010
המעסיק של אישתי ב 11חודשים האחרונים החליט להפסיק לנהל את גן הילדים שאישתי עבדה בו לסגור אותו,ולהשכיר את לגננת הגן שניהלה אותו בעבר לניהול פרטי.
ב 22/07/10 אישתי קיבלה מכתב בו מודיעים לה על " אי המשך העסקתה בשנה הבאה בשל החלפת הבעלים "המנהלת גן דאז לא היתה בטוחה שתשכיר אתהגן ואמרה לאישתי שהיה וכן מקומה מובטח לשנה הבאה ,וגם
"אל תתדאגי יהיה בסדר "
"עשו את זה פעם לי אין מצב שאני עושה לך את זה"
העניין הוא שלשמחתנו גילינו כי אישתי בהריון בשבוע 7 ולכן כבר כחודש וחצי בהריון
מאחר ואישתי ישרה אמרה בטווח ההודעה המוקדמת ,כי יש חשש שהיא בהריון וכי הנושא בבדיקה מול הרופא(בעבר עברנו טיפולי פוריות ולכן היינו חייבים להיות בטוחים),למרות שיצאה קצת הבטן,
בדקתי עם משרד התמ"ת ונאמר לי להתקשר לבעל הנכס (המעסיק )ולהודיע לו על כך שאישתי בהריון ושהפיטורים מבוטלים,וכך עשיתי .הוא לטענתו ענה לי "הגן נסגר" ואין לי מה לעשות עם אישתך .הסברתי לו שאני מבין את המשמעות של "גן נסגר" לפי משרד התמ"ת העסק אמור להיות לא פעיל יותר כלל ,ובמצבו הנוכחי השכיר אותו לאדם פרטי כאשר הנכס נשאר בבעלותו כך שבפועל העביר בעלים,והיה אמור וצריך לתכנן מבעוד מועד ולדאוג לאישתי לתעסוקה במקום זה מבלי לפגוע בשעות עבודתה ימי עבודתה או השכר לפי שעה שהיא עובדת כיום,
והוא אמר לי "שעד חודש הבא גם ככה אין גנים ושהוא יתמודד עם מה שצריך" .
ומאז לא קיבלנו תשובה.
אישתי יצרה קשר עם הגננת לשעבר בעלת הגן מחודש הבא וביקשה לברר מה התחדש לעיניינה,
הגננת אמרה לאישתי שהיא מוכנה לקבל אותה בתנאי שתעבוד יומיים בשבוע שעתיים יותר ותוריד את המשכורת השעתית ב 3 ש"ח ,אישתי אמרה לה כי אסור לפגוע בשכר אישה בהריון והגננת אמרה שתחזור אל אישתי.לאחר שלא חזרה אישתי התקשרה אל הגננת שדאז יצגה את בעל הגן ,
והזכירה לה כי היא ידעה ואף חשדה שאישתי בהריון היא זאת שאף המליצה לאישתי לעשות בדיקה לגילוי הריון ,יצאה לאישתי הבטן.
ושאלה אותה עם בטרם בעברת הגן המעסיק והמעסיקה העתידית בכלל התייעצו או מישהו לגבי אישתי או לא ??
הגננת אמרה לה שתחזור אליה תוך יומיים אישתי ממתינה בבית ואין מענה ,
לבסוף התקשרנו שנית והגננת אמרה שדיברה עם המעסיק הקודם והוא שאל אותה אם יש לה מישרה פנויה עבור איתי והיא ענתה שכל המישרות תפוסות, אז הוא אמר שהבעיה שלנו היא איתו ושלא נערב אותה...
אישתי הסבירה לה כי היא עובדת 11 חודש ואפילו לא זכאית לאבטלה וכי עובדת מעל 6 חודשים ואסור לפטרה
וכי בדקנו במשרד התמ"ת ולא הוגשה בקשה לפיטוריה,וכי יש לה כבר בטן ואף מעסיק לא יקבלה לזמן כזה ולכן יש חוק ששומר ומגן על נשים בהריון במקום עבודה.,ושהקנס הוא 300 אלף ש"ח למעסיק שפוגע,אך כל הדברים נתקלו בתשובות יבשות."אין מקום ,כל המשרות תפוסות, תפני למעביד הקודם".
מה קורה עם אישתי בראשון לחודש?
בעלת הגן החדש שהשכירה את הגן אומרת שהיא כעת לא רוצה להעסיק את אישתי ואין לה משרות פנויות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך. תודה
צור17/08/2010מה קורה עם אישתי בראשון לחודש?
בעלת הגן החדש שהשכירה את הגן אומרת שהיא כעת לא רוצה להעסיק את אישתי ואין לה משרות פנויות,
בעל העסק הקודם לא יוצר איתנו קשר כלל בנוגע למשכורת לחודש הבא של אישתי,
לא פנו למשרד התעשיה והמסחר לגבי פיטורין של אישתי.
מה עם עד תחילת חודש הבא אין תגובה או אין הסדר מאיפה המשכורת של אישתי תגיע?
מה אם המעסיק הקודם יגיד לאישתי שתבוא לעבוד בעסקיו האחרים יש לו כמה כאלה ,האם מותר לו ,(אנחנו לא מעוניינים כלל)
אם אין אפשרות שתחזור לעבודה כי לא מוכנים לפנות לה משרה שם ,והמעסיק לא ביקש פיטוריה וגם לא בטוח שיקבל כלל אישור לפטרה,כי היה צריך לדאוג למישרה תואמת עבורה בזמן העברה,מה עושים ,
האם אישתי תהיה בבית ותקבל משכורת?
חשוב לי להבהיר כי
אישתי עם כאבי בטן כבר שבועיים,
לא רגועה ולא מסוגלת לנוח והדבר עולה לה בריאות
ויש לנו בעיה עם המעסיק הקודם,הוא לא חוזר אלינו ,
ועם הגננת הנוכחית שלא מוכנה לפנות מקום,ופתאום התחרטה, וגם אישתי בבעיה לבוא למקום שלא רוצים אותה,
נעמת בחופש עד סוף חודש הבא
כך גם ההסתדרות
וגם ויצו.
אין מי שיתקשר למעסיק ויפקח את עיניו אני מאמין שהכל נובע מחוסר ידע והוא מאמין שזה יעלם ושאישתי תתיאש או משהו כזה....
מה עושים בטווח הזמן המיידי עם מי מתייעצים ומול מי יושבים עם המסמכים לטפל בנושא מהר ,
עדיף נציג בהתנדבות שיעבור על החומר ויסייע לנו מול המעסיק.
אנחנו גרים בחדרה.
תודה רבה על העיון נא תשובה בהרחבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיטורי עובדת בהריון
עו``ד ליאת שטיין17/08/2010צור שלום,
המקרה מעט מורכב, שכן יש לבדוק כיצד נוהל העסק (עוסק מורשה או חברה בע"מ), מה עלה בגורלו - האם אכן נסגר או לא, מה היה ההסכם עם הגן החדש, ושאלות רבות נוספות.
עצם העובדה שהמעסיק לא פנה לתמ"ת הינה לרעתו, שכן ממילא לא ניתן לפטרה ללא היתר מתאים.
בשלב זה הייתי ממליצה לחדול מלפנות למעסיק עד לקבלת ייעוץ משפטי פרטני, אשר ינחה אתכם כיצד לנהוג בדיוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחברה בע"מ
צור17/08/2010במכתב הפיטורין רשום חברה בע"מ
למי ניתן לפנות ליעוץ מיידי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצור
עו``ד ליאת שטיין17/08/2010תוכל לבחור לאיזה עו"ד פרטי לפנות. מבחינת מתנדבים - נסה לשאול את נעמ"ת או ויצו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)