דחיית תביעה לדמי אבטלה לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחיית תביעה לדמי אבטלה לאחר לידה
    עדי
    19/08/2010

שלום, התפטרתי ממשרתי לאחר הלידה, והגשתי תביעה והיא נדחתה.
    נכתב שבאם אני חושבת שיש הצדקה לדמי הלידה עלי להגיש מכתב ולערער.
    פקידת לשכת התעסוקה הופתעה שזה כך .
    האם זה לכולם כך או זה בגלל שעבדתי 60% משרה (אבל 3 ימים של 10 שעות ולכן התפטרתי כי לא הייתה גמישות) ולכן לא אישרו לי?
    שאלתי פה בפורום לפני כחודש מה לכתוב בסיבת העזיבה וכתבתם שזה לא משנה כי לא מעניין אותם למה עזבתי...והם חייבים לאשר לי. אז מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דחיית תביעה לדמי לידה

עו``ד ליאת שטיין
    19/08/2010

ענת שלום,
    יש לבחון מאיזו סיבה הסירוב, וכך ניתן יהיה לדעת איפה הבעיה, וכיצד לטפל בה, זאת ניתן לעשות במסגרת פגישת ייעוץ מסודרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סעיף 166 לחוק ביטוח לאומי- מכירים?

עדי
    20/08/2010

כי זה מה שכתוב במכתב". אני אצטט לך:
    בהתאם לחוק ביטוח לטומי סעיף 166 אנו נאלצים לצערנו לשלול את זכאותך לדמי אבטלה.
    הפסקת לעבוד מרצונך מבלי שהוכח שהייתה הצדקה לכך, אם לדעתך סיבת ההפסקה הייתה מוצדקת אנא פנה אלינו בצירוף האישורים המתאימים והתביעה תיבחן מחדש.

כאשר אני כתבתי לכם מה לרשום בסיבת ההתפטרות עניתם לי שזה לא משנה. אני אקבל בכל מקרה..
    דיברתי איתם בטלפון והם אמרו שזה מה שכל עובדת שמתפטרת לאחר לידה מקבלת.
    חוסר נסיון שלכם...אתם אפילו לא מכירים את החוק הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לענת

עו``ד ליאת שטיין
    21/08/2010

ענת שלום,
    אנחנו מכירים את החוק - כנראה שאת פחות.
    ניסינו לסייע לך בשאלותייך, אך בחוצפה, יש לומר, בחרת דווקא לבוא בטענות על טעויות בהתנהלות שלך - לו היית פונה לפגישת ייעוץ מסודרת, היית מקבלת תשובות מתאימות. זה שפעלת על סמך מידע שקראת, שלא בהכרח התאים לעניינך - אינו בשליטתנו.
    כך, בכל מקום בפורום כתוב שאישה לאחר לידה המתפטרת מעבודתה (בניגוד למפוטרת) - תהיה לה תקופת המתנה בת 90 ימים טרם תחל זכאותה לדמי אבטלה (בהתאם לס' 166 לחוק, אגב). את, ככל הנראה, הגשת את התביעה לגבי התקופה הזאת, ולכן נענית כפי שנענית.

ואגב, התנצלותך תתקבל על ידנו בהבנה.
    שיהיה לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המאוחרת אך המפורטת.

עדי
    22/08/2010

תודה לך.ככל הנראה לא את כתבת לי את התשובה המפורטת שכתבת לי היום, אלא בעלך או מישהו אחר, ושם הוא לא הזכיר את הפרט הקטן הזה. אם היית יודעת, היית יכולה עוד להתפטר מיד לאחר חופשת הלידה וכך היו עוברים כבר 90 יום והייתי מקבלת את הכסף.
    אם אמשיך להירשם בשלכה ויעברו 90 יום , יאשרו לי את התביעה? בכל מקרה אם עוברים 90 יום מאשרים את התביעה?
    שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו