בירור לגבי זכויות בחזרה לעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בירור לגבי זכויות בחזרה לעבודה
    לי
    20/08/2010

שלום,
    אני אמורה לחזור באוקטובר למקום עבודתי לאחר חופשת לידה של חצי שנה.
    עבדתי שם 15 חודשים מלאים עד הלידה. והתפקיד שמילאתי בעבודה היה בשעות 8:00-17:30. מאחר וכל הגנים שביררתי עליהם פעילים עד השעה 16:00, ביקשתי מהמעסיק שלי השבוע
    אפשרות לעבוד 8:00 עד 15:00 ללא הפסקה. (כי יש לי פקקים של שעה עד הבית) ואפשרות לעבוד מהבית. במהלך השיחה הוא אמר לי שהתפקיד שלי כבר אוייש ע"י מישהי קבועה, ושהם רוצים שאעבור לתפקיד אחר, במחלקה אחרת.
    כעקרון אין לי בעיה לעבור לתפקיד הזה. הבעיה היא שהתפקיד הזה מצריך נוכחות פיזית במשרד עד השעה 17:00. ואמרו לי שיוכלו לבוא לקראתי ביומיים בשבוע עד 15:00 אבל זה בעייתי יותר מזה.
    אמרתי להם שזה בעייתי לי, כי אין לי סידור לילדה. וסיכמנו שאני אחשוב ושהם יחשבו מה אפשר לעשות,כי הם רוצים שאחזור.
    אילו הייתי חוזרת לתפקיד שלי, זה כן היה יכול להסתדר מבחינת השעות שאני צריכה.
    רציתי לדעת האם יש לי זכויות במקרה שכזה? ומה הזכויות שלי במידה ולא נגיע להסכמה, ואני אצטרך לעזוב ולהישאר בלי עבודה?
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שינוי תפקיד לאחר לידה

עו``ד ליאת שטיין
    21/08/2010

לי שלום,
    עקרונית על המעסיק להשיבך לאותו התפקיד שהיה לך ערב חופשת הלידה.
    יחד עם זאת, אין המעסיק מחוייב לאפשר לך הפחתה בשעות העבודה כפי שציינת - ולכן יש פה בעיה, ולא בהכרח ניתן לייחס למעסיק חוסר תום לב.
    עלייך לפנות לייעוץ פרטני בעניין זה, על מנת לראות איך ניתן להגן על זכויותייך באופן האופטימאלי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו