מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חישוב דמי לידהגליה24/08/2010
שלום,
אני יצאתי לחופשת לידה בתחילת חודש פברואר. בחודש דצמבר 2009 יצאתי לחופשה ללא תשלום עקב חולשה שהרגשתי בהריון. מאחר ולא היו לי ימי מחלה בחברה, לא טרחתי לקבל אישור רופא אלא פשוט לקחתי חופשה ללא תשלום באישור המעסיק.
קיבלתי דמי לידה מביטוח לאומי לפי 3 החודשים האחרונים, כלומר, שכר דצמבר הינו 0. הגשתי בקשה לחישוב דמי לידה מחדש וצירפתי אישור המעסיק בו צוין כי יצאתי לחופשה ללא תשלום עקב קשיי ההריון המתקדם.
כחצי שנה לאחר הגשת הבקשה כאמור ולאחר בירורים אינסופיים עם ב"ל בטלפון, קיבלתי מהם מכתב בו נתבקשתי בהמשך לבקשתי ובהמשך לאישור המעסיק, לצרף אישורים רפואיים. וזאת לאחר המכתב שלי, בו הסברתי למה אין לי אישור רופא.
אציין כי מהמוקד לב"ל אמרו לי בטלפון לצרף אישור מעסיק במידה ואין לי אישואר רופא.
מה עליי לעשות? זה חוסק צדק מוחלט. עבדתי כל השנים האלו במשרה מלאה פלוס, ואינני יכולה לקבל דמי לידה מלאים רק בגלל שיצאתי לחופשה כי היה לי קשה בהריון?!
תודה מראש,
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכללת חודש מחלה בחישוב דמי הלידה
עו``ד ליאת שטיין24/08/2010גליה שלום,
נראה כי אין להשלים עם תשובה זו של המוסד לביטוח לאומי, ויש להיאבק על זכויותייך.
עלייך לפנות לפגישת ייעוץ פרטנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)