התפטרות הבעל בגין טיפול בילד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות הבעל בגין טיפול בילד
    מורן
    15/11/2007

האים בעלי יוכל להתפטר מעבודתו ולהיחשב כמפוטר לצורך טיפול בילד.

אני אמורה לחזור לעבודה מחופשת הלידה בעוד 12 שבועות ובעלי מעוניין להתפטר בפרק זמן זה כדי לטפל בילד.

יש לציין שאני עובדת 4 שנים עד למועד הלידה במקום עבודתי,ובעלי גם כן עובד 4 שנים במקום עבודותו.

אני מעוניינת בתשובה מהירה ,מפני שלא מצאתי תשובה מדוייקת בפורום.

שאלה קצרה נוספת: כמה ימי חופשה לבעל מקבלים כמתנה ממקום העבודה בזמן הלידה.
    האים יש חוק בנושא או שכל חברה נותנת מספר ימים שונה. ?

תודה מראש

מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התפטרות הבעל לצורך טיפול בילד

עו"ד אילן קמינצקי
    19/11/2007

גם אב המתפטר מעבודתו לצורך טיפול בילדו עד תשעה חודשים מיום הלידה, זכאי לפיצויי פיטורים כאילו פוטר, במידה ועבד למעלה משנה אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה, ובלבד שבת זוגו לא ניצלה זכות זו.
    בנוסף לאמור לעיל, זכאות האב לפיצויי פיטורים מותנית בהתקיימות אחד התנאים הבאים:
    בת הזוג הועסקה במשך לפחות 6 חודשים רצופים בסמוך ליום ההתפטרות של העובד (עבודה - גם תקופת הפסקה בעבודה שבה נמשכו יחסי עובד-מעביד).
    הילד נמצא בהחזקתו הבלעדית, או בטיפולו הבלעדי מחמת נכות או מחלה של בת זוגו.
    בת זוגו של העובד הייתה עובדת עצמאית במשך 12 חודשים רצופים לפחות בסמוך לפני יום הלידה או בסמוך לפני קבלת הילד לאימוץ ולא הפסיקה את עיסוקה לצורך טיפול בילד.

לגבי ימי חופשה כמתנה לאחר הלידה - הדבר אינו קבוע בחוק ותלוי בנוהג/הסכם קיבוצי או אישי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו