מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי זכויות לאחר הלידהתמי26/08/2010
שלום רב,
אני עובדת בארגון פרטי קצת למעלה משנה ונמצאת בחודשי הריון מתקדמים.
כאשר אלד - אסיים 14 חודשי עבודה.
במהלך ההריון רצה המעסיק שלי לפטר אותי (הוא פיטר אותי בהודעה אישית ולא בכתב) ולאחר שהבין שאין לו סיכוי לקבל אישור ממשרד העבודה לפיטורין בגלל ההריון, הוא לחץ עלי באמצעים בלתי כשירים בעליל לגרום לי להתפטר.
כמובן שלא הסכמתי למרות אי הנעימות ועוגמת הנפש שנגרמה לי, וזאת בגלל שלא רציתי לפגוע בזכויות שלי לדמי לידה ופיצויי פיטורין.
מיותר לציין כי אין לי כוונה לחזור למקום העבודה לאחר הלידה.
משתי סיבות: אי הנעימות, ובגלל הסיבה שמעסיקי ייפטר אותי ברגע שיוכל מבחינה חוקית (לאחר 60 יום) ואין לי סידור לילד שיוולד.
ולכן שאלתי:
1. במידה ואני מתפטרת מרצוני - האם אני אכן זכאית לפיצויי פיטורין מהמעביד שלי (אעבוד שם 14 חודש עד הלידה, ו - 17 חודשים לאחר סיום חופשת הלידה).
2. האם אני אכן זכאית לדמי לידה עפ"י חוק? כאשר אצא לחופשת הלידה אוטוטו אעבוד בארגון
כ - 14 חודשים.
3. ולשאלה החשובה ביותר - האם אני זכאית לדמי אבטלה?
ברור לי שהמעביד יכול לפטר אותי עפ" חוק, רק במידה והחזיר אותי לעבוד וזאת לאחר 60 ימים.
לאור הנסיבות שהיו ביני לבין המעסיק אין לי רצון וכוונה לחזור לעבודה ובוודאי שלא בידיעה כי תוך 60 יום אהיה מפוטרת ובמיוחד לאור כך שאין לי סידור לילד וודאי לא זמני לשישים ימים.
אני מבינה שאני זכאית ממנו לפיצוי פיטורין גם אם עזבתי מרצוני, אך השאלה היא האם אני זכאית לדמי אבטלה מביטוח לאומי מיד עם תום קבלת דמי הלידה ועם התפטרותי? גם אם אני התפטרתי?
למעשה - האם לאור הנסיבות שבהן המעביד רצה לפטר אותי במהלך הריוני ולא ביצע זאת בגלל המגבלות שהחוק הציב לו, אני יכולה להתפטר בדין מפוטרת ולהיות זכאית לדמי אבטלה מביטוח לאומי?
אני לא אחזור לעבוד רק במידה ואכן אהיה זכאית לדמי אבטלה, אך במידה ולא זה ממש לא הוגן שהמעביד שלי מעמיד אותי בסיטואציה שאין לי כמעט אפשרות או כדאיות לחזור לעבוד אך מצד שני לא אהיה זכאית לדמי אבטלה...
מה את ממליצה לי לעשות?
האם אני יכולה לבקש ממנו שייתן לי מכתב פיטורין מבלי להחזירי לעבודה ל 60 יום או שזה חסר טעם?
סליחה על האריכות, מאוד אודה לך על חוות דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבלת דמי אבטלה לאחר חופשת לידה
עו``ד אורנה שמריהו26/08/2010תמי שלום,
ראשית - לאחר חופשת הלידה הנך זכאית להתפטר ולקבל את כל זכויותייך לרבות תשלום פיצויי פיטורין, כשהעילה להתפטרות הינה טיפול בילדך.
שנית - צר לי, אך במידה ותתפטרי לא תהיי זכאית לדמי אבטלה, ותהיי מחוייבת בהמתנה בת 90 ימים, כשלאחריהם תהיי זכאית לדמי אבטלה.
שלישית - מעסיקך לא יוכל לפטרך במשך ה - 6ם ימים, וגם אפ יפטרך לא תהיי זכאית לדמי אבטלה, לאור העובדה כי חל האיסור לפטרך במשך ה- 60 ימים.
בהצלחה בכל דרך אשר תבחרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)