סיפור שאלות ממש חשבות לי בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סיפור שאלות ממש חשבות לי בבקשה
    אביבה
    27/08/2010

שלום אני עובדת במקום עבודה מסויים כ 3 חודשים ותאריך הלידה המשוער הוא באמצע אוקטובר.
    המשכורת שלי שם נעה בין 1500 ל1200 ש"ח ברוטו (זה לא המקום העבודה היחידי שלי ואני עובדת כבר עוד הרבה לפני ההריון במקומות אחרים כך שמגיע לי דמי לידה וביטח לאומי)
    בעלת העסק מנסה ללחוץ עלי לצאת לחופשת לידה כבר עכשיו מהסיבה שהיא רוצה להכניס עובדת אחרת כי היא דואגת שהיא לא תמצא משהי איכותית כמותה ושזהו עסק חדש שעובד רק כ3 חודשים. היא מוכנה לתת לי כפיצוי סך של 300 ש"ח עם תלוש כאילו שאני עובדת גם בתחילת חודש הבא. אני יודעת שאני לא מוגנת כ"כ כי אני לא עובדת שם 6 חודשים. אמרתי לה שהיא פוגעת בחוק שיוויון ההזדמניות והיא לטענתה אומרת שיכול להיות מצב שגם אם לא הייתי בהריון הי הייתה מכניסה את העובדת החדשה כי העסק כרגע לא זורם והיא מנסה ליעל אותו והיא חושבת שבעזרת היא תוכל לעשות זאת. אני טענתי ואמרתי לה שהיא בעצמה אמרה לי שהיא רוצה להכניס את הבחורה הזאת כבר עכשיו מהסיבה שאני יוצאת לחופשת לידה ושהיא תשאר בלי עובדת "איכותית" ואחרת היא לא הייתה פונה אלי בכלל.
    שאלתי אותה מה יקרה אחרי חופשת לידה אם אוכל לחזור לעבוד והיא אמרה שהיא תהיי איתי בקשר אחרי זה וזה תלוי אם העסק יצליח או לא כי זה עסק פרטי עצמאי והיא לא יודעת מה יהי . התשובה שלה הרגישה לי כמו התפטרות באוייר ולא חד משמעי.
    השאלה שלי היא כזאת :
    1)עד כמה היא פוגעת לי בזכיות של ביטוח לאומי ?
    2)האם מותר לה לאלץ אותי לצאת לחופשת לידה במועד שהיא רוצה?
    3)האם אני חייבת לתת לה תאריך שבו אני רוצה לצאת לחופשת לידה ? או שאני יכולהל המשיך לעבוד ממש עד רגע הלידה ולצאת באופן ספוטני?
    4)האם הפיצוי שהיארוצה לתת לי כ 300 ש"ח מספקת מבחינת החוק ( משכורת ממוצעת שלי שם בין 1200 ל1500 ש"ח או שעלי לדרוש יותר.
    5)האם אני יכולה לא להסכים לתנאים או לחייב אותה לתת לי מכתב פיטורים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אני מקווה שתוכלו לענות לי היום

אביבה
    27/08/2010

הנושא ממש דחוף לי אני יודעת שזה יום שישי..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מי יכול לעזורלי בבקשה אני ממש בלחץ!

אביבה
    29/08/2010

בבקשה שמשהו יענה לי לפחות על שהשאלה אם פיצוי של 300 ש"ח מספק במקרה שלי ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

אביבה
    29/08/2010

דילגתם עלי :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לאביבה

עו``ד ליאת שטיין
    29/08/2010

אביבה שלום,
    המעסיקה לא יכולה לאלץ אותך לצאת לחופשת לידה מוקדמת, את רשאית לעבוד ולצאת לחופשה ממועד הלידה - באופן ספונטני וטבעי.
    ה"פיצוי" לא נשמע הולם, אבל השיקול הוא שלך.
    את רשאית לא להסכים לתנאים, אך לאלץ אותה לתת מכתב פיטורים אינה זכות העומדת לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כן איזה פיצוי עלי לדרוש

אביבה
    29/08/2010

גם אני חשה שהפיצוי לא הולם יחסית לעוגמת נפש שנגרמת לי. איזה סכום היא צריכה לתת לי שנשמע הוגן, על פי חוק למשכורת כזו שבין 1200 ל1500 ש"ח לחודש. אם הותק שלי שם הוא רק 3 חודשים ? והאם אני יכולה פשוט להציב לה עובדה ולהמשיך להגיע למקום העבודה? מה עלי לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאביבה

עו``ד חן שטיין
    30/08/2010

נא ראי את התשובה הקודמת שקיבלת - לא ניתן לכפות עלייך לקבל פיצוי זה, והשאלה מהו הפיצוי הראוי אינו קבוע בחוק, אלא נתון לשיקולך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממש עובדת עצות

אביבה
    31/08/2010

מה עלי לעשות ?א ני חושבת שהא צריכה להמשיך לשלם לי את המשוכרת לפחות עד הלידה גם היא היא מפסיקה להעביד אותי ולוקחת ת העובדת החדשה רק ככה אני לא ארגיש שהיא פגעה בזכיותי האם אני צודקת ? איך אני יכולהל דרוש ממנה לשלם לי את הסכום ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

אביבה
    01/09/2010

מקפיצה מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו