מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רכב עבודה + אבטלה אחרי הלידהנטלי29/08/2010
שלום!
יש לי 2 שאלות:
1. יש ברשותי רכב עבודה שמשמש ככלי עבודה ולכן אני משלמת עליו שווי מס בלבד. הרכב נמצא ברשותי באופן קבוע גם לצרכיי הפרטיים. בחוזה זה מוגדר כ"החברה תעמיד, על חשבונה, רכב פרטי מקבוצת שימוש 2, מדגם לפי שיקול דעתה לשימושה של העובדת. שווי ההטבה ייזקף לשכרה של העובדת, ולא יגולם." [לא רשום כלום על צרכי עבודה בלבד]
יש לי הרגשה כי המעסיק מתכנן לקחת ממני את הרכב לתקופה של חופשת לידה ואני מבקשת לדעת מה החוק אומר בנושא?
מה יקרה במידה ואאריך את חופשת הלידה?
2. התחלתי לעבוד במקום הנ"ל בספטמבר שנה שעברה. לפני זה חייתי בחו"ל, כך שאין לי וותק עבודה בארץ. בחודשיים האחרונים אני נמצאת בשמירת הריון . נוסיף לזה 3 חודשי חופשת לידה + 3 חודשי הארכת חופשת לידה, רק אז אגיע ל-1.5 שנות "עבודה ברצף". האם אהיה זכאית לדמי אבטלה במידה ואתפטר/אפוטר אז? כלומר, האם שמירת הריון, חופשת לידה וחופשה ללא תשלום מחשבים לוותק מבחינת ביטוח לאומי?
המון תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכב + זכויות
עו``ד חן שטיין30/08/2010נטלי שלום,
1. לגבי הרכב - העניין הזה שנוי במחלוקת, ואין הכרעה ברורה בפסיקה בעניין.
יחד עם זאת, לא אחת מתקבלת טענת המעסיק כי הרכב הינו לצרכי עבודה ומשכך בחופשה אינו מועמד לרשות העובד. אין תשובה חד משמעית לעניין זה, ודווקא הסכם העבודה עצמו ומה שהיה בעבר יכול להעיד רבות על כוונת הצדדים.
2. לעניין התקופות - עקרונית שמירת הריון, חופשת לידה ואבטלה באות בחשבון, חל"ת לא (למעט 14 הימים הראשונים) - יש לבחון זאת ספציפית לגבייך ולאור התקופות המדוייקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאפ יש פה קייס?
נטלי31/08/2010עו"ד שטיין, קודם כל, תודה רבה!
העדכון הוא כזה: בשיחה היום המנכ"ל אכן הודיע לי כי בכוונתם לקחת את הרכב לשם העסקת "מחליף" לתפקידי. בין השורות היה ברור כי מדובר בשיחת פיטורין, אומנם זה לא נאמר ישירות. כאשר שאלתי זאת ישירות, הוא אמר כי אני זאת שצריכה להחליט האם סוג זה של עבודה יתאים לי בכלל ובמידה וכן, אני צריכה להיות מוכנה לעבוד 10-12 שעות ביממה (!) ולהיות פנויה מכל מחוייבות למשפחה או לתינוק. או שימצאו עבורי תפקיד אחר בחברה שיתאים את כישוריי (אין כזה דבר ואם כן - זה לא יבוא בחשבון והוא יודע זאת טוב מאוד).
אז השאלה היא האם מדובר בהפרת חוזה ובהרעה בתנאים? (להלן שוב הציטוט מחוזה האישי: "החברה תעמיד, על חשבונה, רכב פרטי מקבוצת שימוש 2, מדגם לפי שיקול דעתה לשימושה של העובדת. שווי ההטבה ייזקף לשכרה של העובדת, ולא יגולם." )
במידה ויש פה קייס, אני אשמח להיפגש בארבע עיניים לפרטים נוספים. מהי עלות היעוץ? (כמובן, שניתן לפנוי ישירות למייל הפרטי שלי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי לציין...
נטלי31/08/2010... שסעיף הרכב מופיע בתוך החוזה עצמו, לא בנספח. בין השכר לביטוח מנהלים. ההנחה שלי אומרת שזה אמור להיות חלק מתנאי העסקה... תקן אותי אם אני טועה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטלי
עו``ד חן שטיין01/09/2010נטלי שלום,
אכן, יש צורך בפגישת ייעוץ מסודרת - מובן שלא אוכל למסור את הפרטים ששאלת במסגרת הפורום, אלא טלפונית - תוכלי ליצור עימנו קשר לפי פרטי המשרד המופיעים בחתימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)