מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמי לידהרויטל30/08/2010
שלום,
הנני בת 31, עובדת שגרירות ישראל בחו"ל בתפקיד עמ"י ומסיימת את חוזה העבודה בסוף השנה.
אני ובעלי מתכננים הריון ומעוניינים בייעוץ לגבי זכאותי לדמי לידה, יש לציין כי לפני היציאה לחו"ל התפטרתי מעבודתי בישראל כך שלמעשה לא מחכה לי עבודה מסודרת בישראל ויתכן ואצטרך לחתום אבטלה (מה גם, שסביר להניח שאתקשה למצוא עבודה בזמן הריון) בנוסף אני עובדת כבר כ- 8 שנים ברצף, תמיד שילמתי ביטוח לאומי ומעולם לא חתמתי אבטלה.
השאלה היא במידה ואכנס להריון בתקופה הקרובה ואחזור לארץ בחודשי ההריון הראשונים אהיה זכאית לדמי לידה מלאים? במידה ולא, האם בעת חזרתי לארץ באפשרותי לשלם ביטוח לאומי עד למציאת עבודה או עד סוף ההריון ובכך להבטיח את קבלת דמי הלידה המלאים?
במידה ותהיה לי אפשרות להאריך את החוזה בחו"ל ולחזור בחודש שביעי להריון (לא מעוניינת לחזור בחודש תשיעי) האם זה יבטיח את זכאותי למרות שכביכול לא יהיה לי אישור ליציאה לחופשה מוקדמת?
אשמח לייעוץ בנושא.
תודה, רויטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרויטל
עו``ד ליאת שטיין31/08/2010רויטל שלום,
שאלתך מורכב וספציפית מאוד, שכן עובדי עמ"י כשלעצמם הינם סוגייה מורכבת, כל שכן בהריון.
משכך, לא ניתן ליתן מענה ראוי במסגרת הפורום, אלא בייעוץ פרטני (אפשרי אפילו טלפוני נוכח שהותך בחו"ל).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)