יציאה מוקדמת לחופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יציאה מוקדמת לחופשת לידה
    הריון 1
    01/09/2010

שלום,

רציתי לדעת האם אני צריכה ליידע את המעסיק 30 יום לפני היציאה המוקדמת לחופשת לידה או שאין חובה כזאת?

האם יש פרק זמן מינימלי על-פיו עליי להודיע למעסיק?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יציאה מוקדמת לחופשת לידה

הוספת תגובה

• יציאה מוקדמת לחופשת לידה

עו``ד אורנה שמריהו
    01/09/2010

בעיקרון, מחובת ההגינות ליידע את המעסיק,ף אם ברצונך לצאת לחופשת לידה מוקדמת, מה גם שעליך ליידע את ביטוח לאומי, לאור העובדה, כי תשלום דמי הלידה ישולם לך, עם יציאתך לחופשת הלידה המוקדמת.

במידה ואינך מבקשת לקבל את דמי הלידה בחופשת הלידה המוקדמת, עליך לבקש אישור מהמעסיק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובכל זאת..

הריון 1
    01/09/2010

המעסיק שלי מנסה לעשות הכל כדי שאתפטר ואני לא רוצה לאבד את זכויותיי...
    הגינות מזמן הפסיקה לשחק את המשחק פה לצערי...
    האם החוק מחייב אותי להודיע לו מראש על יציאתי המוקדמת לחופשה?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יציאה לחופשה

עו``ד אורנה שמריהו
    01/09/2010

לא רק, עליך לקבל את אישורו לכך, היה ואינך מתכוונת לדרוש תשלום על יציאה לחופשת מוקדמת מהביטוח הלאומי.

השאלה - "מה זה הכל?", במידה והנך עובדת בסביבת עבודה עויית וזאת אך ורק בשל הריונך, ישנם דרכים על מנת למזער את הפגיעה בך, כגון: מכתב דרישה להפסקת ההתנהלות הפוגענית כנגדך; פנייה למשרד התמ"ת ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו