הארכת חופשת לידה בשל אשפוז תינוקת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הארכת חופשת לידה בשל אשפוז תינוקת
    מירב
    02/09/2010

שלום רב,

התחלתי לעבוד במקום עבודתי ביוני 2009 וילדתי את ביתי, בלידה מוקדמת, בחודש מאי 2010, כך שלא הספקתי להשלים 12 חודשים עבודה רצופים אצל המעביד.

מאחר וילדתי מוקדם מהרגיל, שהינו בפגייה כחודשיים נוספים (8 שבועות), עד ששוחררנו הביתה.

כיצד מתיישב תיקון 46, במצב של הארכת חופשת לידה בשל אשפוז התינוקת?
    האם אני זכאית לחופשת לידה בת 14 שבועות בתשלום+5 שבועות בערך (?) בתשלום בשל תקופת האשפוז (אלא אם החישוב שלי שגוי...) וגם להארכה נוספת בת 12 שבועות חל"ת?
    כיצד מחשבים במקרה שלי את הארכת חופשת הלידה?
    ובכלל, מה ההבדל בין חל"ת (במקרה של עובדת שעבדה פחות משנה) לבין הארכת חופשת לידה (12 שבועות) ללא תשלום?

אודה על תשובתכם!

תודה מראש,
    מירב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הארכת חופשת לידה עקב אשפוז התינוק

עו``ד חן שטיין
    02/09/2010

מירב שלום,
    מאחר ולא מלאה לך שנת עבודה טרם הלידה, הרי שהתיקון כלל אינו רלוונטי לגבייך.
    את זכאית ל 14 שבועות דמי לידה + הארכה בשל האשפוז.
    ההארכה בגין האשפוז לפי המוסד לביטוח לאומי הינה:
    יולדת, שהיא או ולדה צריכים להישאר בבית החולים או לחזור לאשפוז בתוך חופשת הלידה הרגילה ל-15 ימים לכל הפחות - זכאית להאריך את חופשת הלידה לתקופת האשפוז ולכל היותר ב-4 שבועות נוספים, ולקבל דמי לידה נוספים בעד זמן ההארכה. יולדת הזכאית לדמי לידה חלקיים (עבור 7 שבועות) תהיה זכאית להאריך את החופשה לכל היותר בשבועיים נוספים.
    אשפוז ממושך של הנולד
    יולדת, שהוולד שלה צריך להיות מאושפז בבית החולים 6 שבועות או יותר, זכאית להאריך את חופשת הלידה בתקופה הנוספת על התקופה המפורטת למעלה בסעיף "אשפוז של הנולד או היולדת":

תקופת האשפוז
    הארכת החופשה (נוסף על ההארכה שצוינה למעלה)

6 שבועות לפחות
    שבוע אחד

8 שבועות לפחות
    2 שבועות

10 שבועות לפחות
    3 שבועות

12 שבועות לפחות
    4 שבועות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו