מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי זכויות לאחר לידהתמי04/09/2010
שלום רב,
אני עובדת למעלה משנה במקום העבודה שלי,
כאשר אצא לחופשת לידה בחודש הבא אהיה עם וותק של שנה ושלושה חודשים.
במהלך ההריון חפץ הבעלים לפטר אותי אולם משהבין כי אין לו אפשרות חוקית המשיך להעסיקי באותם התנאים.
אין לי עניין ורצון לחזור למקום העבודה ברט שמעסיקי ייפטר אותי לאחר 60 יום ברגע שיוכל חוקית.
שאלתי היא לגבי דמי האבטלה -
זה מאוד לא פייר שנכפה עלי לעזוב את מקום עבודתי ולא לקבל דמי אבטלה או הכנסה כלשהי ולחכות זמן המתנה של 90 יום במידה ואתפטר מרצוני. איני יכולה להרשות לעצמי להישאר ללא הכנסה כלשהי.
השאלה היא האם כדאי לי להתפטר מיד עם הלידה ואז למעשה להיות זכאית לדמי אבטלה מיד עם סיום חופשת הלידה (כלומר, עם המתנה של 90 יום).
כלומר, האם ההתפטרות שלי מיד לאחר הלידה תפגע בי באיזו אופן או שזה ייתן לי סיכוי טוב יותר "לרשום" זמן המתנה של 90 יום ולהיות זכאית לדמי אבטלה מיד עם סיום חופשת הלידה,
וכך לא לפגוע בהכנסה שלי?
האם אני יכולה לבקש מהמעביד שלי שייפטר אותי מיד עם סיום חופשת הלידה (גם אני לא רוצה לחזור) וכך למעשה הוא יבטיח לעצמו שאני לא אחזור.
האם במצב כזה אהיה זכאית לדמי אבטלה מייד עם סיום חופשת הלידה?
אני עובדת עצות לגבי מיקסום הזכויות שלי ובעיקר ההכנסה שלי בתקופה הקרובה.
אם המעביד רוצה לפטר אותי כיצד אני יכולה להבטיח לעצמי הכנסה מיידית לאחר תום חופשת הלידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי
עו``ד ליאת שטיין04/09/2010תמי שלום,
תקופת ההמתנה לא יכולה לחפוף את חופשת הלידה.
פיטורים מזכים באופן מיידי בדמי אבטלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחידוד
תמי05/09/2010הבנתי.
תודה על תשובתך.
אז בכדי "לזכות" בדמי אבטלה מיידים לאחר תום חופשת הלידה אני צריכה מכתב פיטורין מהמעביד שלי, נכון?
האם המעסיק שלי יכול לתת לי מכתב פיטורין מיידי עם תום חופשת הלידה או שאני חייבת לחזור לעבוד ורק לאחר 45 יום הוא יכול להודיע לי על פיטורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
עו``ד ליאת שטיין06/09/2010תמי שלום,
המעסיק יכול לתת לך מכתב פיטורים כבר עכשיו, אם כי על פי חוק הוא מחוייב להמתין 60 ימים (ולא 45). אם הוא מקדים את המועד, הוא חשוף לטענות נגדו בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)