מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התחכמות המעביד עם פיצוייםמיכל07/09/2010
שלום וברכה.
אני עובדת במעון מזה שש שנים . בדצמבר האחרון נולד בני בשעה טובה, חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה. היום אני מעוניינת להתפטר בשביל שאני אוכל לטפל בו. כיוון שלא עברו תשעה חודשים מלאים מהלידה אני מעוניינת לקבל את כל הפיצויים שמגיעים לי כנדרש בחוק.
מנהלת העמותה שבו אני עובדת טוענת- היית צריכה להודיע לנו חודש מראש (זאת אומרת מקסימום שמונה חודשים מהלידה) כיוון שאת מודיעה עכשיו, סכום הפיצויים שלך יתקזז בהתאם לחוק.
אני טוענת- שגם שהחוק אומר שצריך להודיע חודש מראש, אבל הזכות שלי היא להודיע עד תשעה חודשים מהלידה . ואני ימשיך לעבוד עוד חודש מאותו יום שהודעתי כנדרש בחוק.
עם מי הצדק???? אשמח לקבל תשובה מהירה , העניין ממש מקשה עלי את החג.
שאלה נוספת- לגבי דמי אבטלה בביטוח לאומי, כמה אני זכאית לקבל, והאם מייד או שיש תקופה של צינון ?
במקרה שלי יש לי עבודה נוספת בצהריים האם אני זכאית לקבל אבטלה חלקית??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת- סעיף 14
מיכל07/09/2010אני רואה שמדברים פה הרבה על "סעיף 14" על כל המשתמע.
מתי מחתימים עובדת על סעיף זה??
אני עובדת במקום העבודה 6 שנים , יכול להיות שהוחתמתי על הסעיף בלי ששמתי לב??? אני יחדד את השאלה- האם זה סעיף שמופיע בכל חוזה עבודה, או שזה סעיף מיוחד שמחתימים בטופס בנפרד??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהס' 14
עו``ד חן שטיין07/09/2010למיכל,
לו היית חותמת על סעיף זה, ודאי היית יודעת, ומומלץ לבדוק כעת שוב את האמור בהסכם העבודה.
אין מדובר בסעיף סטנדרטי בחוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמועד הקובע להתפטרות לטיפול בילד
עו``ד חן שטיין07/09/2010מיכל שלום,
הפסיקה עודנה חלוקה בעניין המועד הקובע - האם מועד ההתפטרות, או שמא מועד ניתוק היחסים בפועל.
יחד עם זאת, הנטייה הכללית היא למנות את מועד ההתפטרות ולא ניתוק היחסים, אולם הסיכון קיים, וכדאי לא לקחת סיכון מיותר.
מאחר וכבר נכנסת למועד, אני מציע לך לפנות לייעוץ פרטני על מנת להימנע מטעויות אשר עלולות לעלות בסוף ביוקר (איבוד הזכאות לפיצויים, למשל).
לדמי אבטלה תהיי זכאית 90 ימים לאחר מועד סיום יחסי עובד מעביד או מיום ההתייצבות בלשכה - המאוחר מבין השניים. כאשר את עובדת חלקית, לא תהיי זכאית לדמי אבטלה, אלא לכל היותר להשלמת הכנסה, ככל שתעני על התנאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת
מיכל07/09/2010האם זה שהודעתי למנהלת עוד לפני החופש "בעל פה" שבכוונתי להתפטר. זה יכול להיחשב, או רק הודע בכתב??
אני מבינה שאם אני רוצה לקחת סיכון, זה רק עכשיו. ולא יותר מאוחר.
במקרה שלי המנהלת חשבונות הראשית מתעקשת שלא מגיע לי הכל. השאלה אם אני יצטרך לרוץ עד בית דין לעבודה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה :-)
עו``ד חן שטיין07/09/2010כמובן שהמטרה היא להימנע מלהגיע לבית הדין לעבודה, ולכן הפעולות בהן תינקטי כעת הינן קריטיות. על כן, להערכתי ייעוץ משפטי ספציפי יוכל לסייע לך מאוד בנקודת זמן זו.
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)