חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה
    dor
    14/09/2010

שלום רב

אני עובדת במסגרת חינוך במשרה חלקית לפי שעות, ובחופשת הקיץ אני מקבלת דמי אבטלה עד שחוזרים לעבודה.

ברצוני לברר,האם במצב זה יש פגיעה בדמי חופשת הלידה? האם חודשי הקיץ לא נחשבים ברצף הנדרש לקבלת חופשת לידה בתשלום?

ושאלה נוספת - אם בתקופה שלפני ההריון /תחילת ההריון אני עוברת למקום עבודה אחר, האם מגיעה חופשת לידה במקרה זה? מדובר, כמובן, בשני מעסיקים שונים. השאלה אם זה קוטע את הרצף הנדרש.

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה

הוספת תגובה

• הפרשות לביטוח לאומי לצורך דמי לידה

עו``ד חן שטיין
    14/09/2010

שלום לך,
    לא דמי האבטלה ולא מעבר לעבודה תחת מעסיק שונה קוטעים את הרצף. את המוסד לביטוח לאומי מעניין שהמשיכו להפריש בגינך דמי ביטוח, לא משנה איזה מעסיק הפריש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושאלה נוספת

dor
    15/09/2010

כאמור בהודעה הקודמת, שכרי הוא עפ"י שעה, ובתלוש המשכורת מופיע מס' השעות באותו חודש.
    ראיתי בטפסי הביטוח הלאומי אותם יש למלא לתביעת דמי לידה,שמבקשים לכתוב את מס' הימים בכל חודש.
    בררתי במקום עבודתי,ונאמר לי כי במסגרת העסקתי מצוין בתלוש רק מס' השעות.
    מה ניתן לעשות לפתירת העניין?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

עו``ד חן שטיין
    19/09/2010

שלום לך,
    זה לא משנה שבתלוש זה לא נכתב, כיוון שבטופס למוסד לביטוח לאומי, בחלק המעסיק, עליו למלא את מספר ימי העבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו