דמי אבטלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי אבטלה
    גלית
    19/11/2007

שלום,
    יצאתי לפני כחצי שנה לחופשת לידה לאחר שעבדתי במשך כשנה במקום עבודה בחצי משרה.
    לאחר חופשת הלידה של 3 חודשים אישר לי המעסיק חופשה ללא תשלום לעוד 3 חודשים.
    מכיוון שלא מצאתי מטפלת לילד סיקשתי מהמעסיק חודש נוסף של חופשה ללא תשלום , המעסיק סירב ומסר לי שהוא מפשטר אותי עקב כך.
    ברצוני לשאול את השאלות הבאות :
    1. מה הם זכוייתי לגבי הפיטורים ? האם מגיע לי שכר בגין הודעה מוקדמת ? פיצויים ? האם למעביד מותר לפטר במקרה כזה?
    2. במידה ואכן אפוטר ואחתום בלשכת האבטלה איזה סכום דמי אבטלה אקבל ? מכיוון שעבדתי חצי משרה לפני ההריון האם אקבל כשכר של חצי משרה או משרה מלאה?

תודה על התשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי אבטלה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה

עו"ד אילן קמינצקי
    19/11/2007

היות ועבדת רק שנה במקום העבודה המעביד לא חייב כלל לאשר לך חופשה שלא בתשלום ואם סירבת להגיע לעבודה בתום חופשת הלידה (ולאחר שאושרה לך חופשה שלא תשלום של 3 חודשים) המעביד יכול לראות בכך התפטרות מהעבודה ובמקרה זה לא מוטלת עליו החובה לשלם לך פיצויי פיטורין.
    יחד עם זאת את רשאית לעזוב את העבודה בתוך 9 חודשים מיום הלידה לצורך טיפול בילד ובאם תודיעי למעביד בכתב על התפטרות לצורך טיפול בילד תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.

גובה דמי האבטלה נגזר משכרך בתקופה שלפני ההתפטרות/פיטורים. בכל מקרה חשוב לציין כי במידה ותתפטרי מעבודתך תהיי זכאית לדמי אבטלה רק לאחר 90 יום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו