שאלות לגבי זכויות לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי זכויות לאחר לידה
    דליה
    14/09/2010

שלום,
    אני צריכה ללדת בעוד פחות מחודש ויש לי כמה שאלות לגבי הזכויות לאחר הלידה:

1. המעסיק שלי ידוע כעושה פעולות בלתי חוקיות "קטנות" ובמהלך ההריון הפעיל עלי לחצים בלתי חוקיים להתפטר מיוזמתי, אולם לא "נשברתי" לטובת דמי לידה ואני כבר לקרראת ביום ההריון.
    להלן השאלות שלי:
    בתלוש המשכורת האחרון החליט המעזיק שלי לנכות לי מהשכר בנטו קרוב ל - 1,000 ש"ח בגלל שהייתי חולה שלושה ימים וסיפקתי לכך אישור רפואי.
    הוא טוען שמותר לי להיעדר רק יום אחד בחודש ולכן החליט לנכות לי מהשכר 1,000 ש"ח עבור שני ימי היעדרות.

א. האם זה חוקי? לא מגיע לי ימי מחלה עפ"י חוק? אני רוצה לציין שיש ברשותי 9 ימי מחלה לזכותי.
    ב. מה שיותר מטריד אותי - זה לגבי דמי לידה מביטוח לאומי!
    אני יודעת שמגיע לי דמי לידה אך אני צריכה להציג שלושה תלושים אחרונים עדכנייים
    החשש שלי זה שביטוח לאומי ייתן לי דמי לידה נמוכים יותר מהמגיע לי בגלל אותו חודש נוכחי שהמעביד שלי החליט לנכות לי מהשכר בגלל היעדרות לצורך מחלה.
    כיצד אני יכולה להתגבר על זה על מנת שדמי הלידה שלי לא ייפגעו? (זה מאוד משמעותי עבורי כלכלית....)
    האם הם אכן מסתכלים על ניכוי בנטו או שהם מתייחסים לברוטו as is?

2. שנית - אני מעריכה שהמעביד שלי ייפטר אותי לאחר שאחזור לעבודה ברגע שיוכל מבחינה חוקית.
    במידה וכן - הוא יכול לפטר אותי לאחר 45 יום. נכון?
    ואז למעשה לתת לי הודעה מוקדמת של 30 יום לפיטורין כפי שהחוק מחייב אותו.
    א. האם אני חייבת להגיע לעבודה במהלך ההודעה המוקדמת של 30 יום לפיטורין?
    ב. במידה והתפטרתי מיוזמתי לטובת טיפול בילד - האם המעביד חייב לשלם לי פיצווי פיטורים מהרגע שבו התפטרתי או מהרגע שבו ילדתי? כלומר, כיצד פיצויי הפיטורין מחושבים - מרגע הלידה או מרגע ההתפטרות?
    ג. בנוסף - האם מגיע לי
    ד. שאלה אחרונה - כשאני חוזרת לעבודה מגיעה לי שעת הנקה, נכון?
    אז אם היום אני עובדת משעה 9 עד 18, אני יכולה לקבוע שעות עבודה אחרות נניח מ - 8 עד 16?
    אני יכולה לעבוד פחות שעות? מהן השעות המקסימליות שאני חייבת לתת למעביד מהרגע שאני חוזרת עפ"י חוק? 7.5? 8 שעות?

תודה
    וסליחה על האריכות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זכויות לאחר לידה

עו``ד חן שטיין
    19/09/2010

דליה שלום,
    שאלותייך מורכבות ארוכות מאוד, המצריכות פגישת ייעוץ לצורך מענה עליהן, אולם אשיב בכלליות.
    הזכאות לימי מחלה הינה על פי הצבירה (1.5 ימים לחודש) ולא לפי ימי ההעדרות חודש בחודשו.
    בביטוח לאומי - תוכלי לבקש כי ימי ההעדרות (אם הם בשל ההריון) לא יבואו בחשבון.

לעניין הפיטורים - האיסור הינו ל 60 ימים מאז התיקון לחוק. הודעה מוקדמת היא עבודה בפועל, אלא אם הצדדים מוותרים על כך. חופשת הלידה נכללת בותק לחישוב הפיצויים.
    שעת הנקה - זכאות לעובדת משרה מלאה לעבוד שעה פחות ביום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו