התפטרות מראש לטובת טיפול בילד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות מראש לטובת טיפול בילד
    מצפה לתינוק
    14/09/2010

שלום לכם,

לאחרונה הודעתי במקום עבודתי על היותי בהריון והתבקשתי לחזור עם תשובה לממונים עליי בדבר אורך חופשת הלידה המבוקש.

אני יודעת מראש שלא אחזור לעבודתי וזאת בשל מעבר לחו"ל עקב עבודת הבעל הצפוי מספר חודשים לאחר הלידה.
    יחד עם זאת, ידוע לי כי במקרה ואתפטר לאחר הלידה אוכל לקבל פיצויים על פי החוק, עפ"י הסעיף של התפטרות לטובת טיפול בילד (ואכן למספר חודשים אטפל בילד בבית לפני נסיעתנו, אך אין כבר טעם לשוב לעבודה שמערבת עבודה לאורך זמן עם לקוחות קבועים).

במידה ואני מודיעה כבר עכשיו, מראש ועוד לפני הלידה שבכוונתי להתפטר לאחר הלידה - האם אני זכאית לפיצויי פיטורין?
    אני מעדיפה להיות הוגנת כלפי מקום העבודה ולומר מראש שאין בכוונתי לחזור, אך הזהירו אותי שבמקרה כזה לא אוכל לבקש פיצויים.
    האם בכל מקרה אהיה זכאית לדמי לידה?
    והאם במידה שלא אהיה זכאית לפיצויים במידה ואודיע מראש על התפטרות צפויה, אוכל לקבל במקום זה דמי אבטלה למספר חודשים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חופשת לידה

עו``ד אורנה שמריהו
    15/09/2010

אינך מחוייבת ליידע את המעסיק מהי תקופת חופשת הלידה המבוקשת.

לא ממליצה לך להודיע כעת, ואף לא להתפטר כעת, היות ובמידה ותעשי זאת, תפסידי חלק מזכויותייך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו