ברור לגבי חל"ת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברור לגבי חל"ת
    Lיצן קטן אחד
    16/09/2010

שלום רב!
    יש לי מספר שאלות-מקווה שלא יצא ארוך מדי..
    1)קראתי שאישה עבדה לפחות 24 חודשים במקום עבודתה,יכולה לצאת לחל"ת עד רבע ממס' החודשים, כלומר 6 חודשים במקרה הזה.
    האם 6 החודשים הללו של חל"ת הם מעבר לחופשת הלידה הרגילה שבתשלום של 14 שבועות?
    2)אני צפויה ללדת בשבוע-שבועיים הבאים.האם המעסיק שלי "לוקח בחשבון" שאני יוצאת ל-26 שבועות (מתוכם ה-14 בתשלום)?ורק אם אני חוזרת לפני אני צריכה להודיע משהו כמו 3 שבועות לפני שאני מתכננת לחזור?
    3)האם ה-12 שבועות הנוספים ל-14 בתשלום נחשבים כחלק מהחל"ת שכתבתי בסעיף 1?

תודה על התשובה וההתייחסות :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ברור לגבי חל"ת

הוספת תגובה

• חל"ת

עו``ד חן שטיין
    19/09/2010

שרי שלום,
    1. נכון, והיה תיקון לחוק, לפיו די בותק של 12 חודשים לכך. תקופה זו הינה נוסף ל 14 השבועות, אך עד מקסימום שנה מיום הלידה בכל מקרה.
    2. אכן כן - כך לפי חוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלומר (שאלת הבהרה)

Lיצן קטן אחד
    19/09/2010

שאם עבדתי לפחות שנתיים אני זכאית ל-6 חודשי חל"ת וזאת מעבר ל-14 שבועות בתשלום?
    ולמעשה מתוך ה-6 חודשי חל"ת הללו ישנם את ה-12 שבועות מתוך ה-26 שבועות של חופשת הלידה שאינם בתשלום?

אגב-במידה ואני מחליטה גם לקחת את ה-12 שבועות (לאחר ה-14 שבתשלום)+חל"ת לתקופה של נניח חודש/יים-האם בתום החופשה המעסיק חייב להחזיר אותי למקום העבודה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תשובה

עו``ד חן שטיין
    19/09/2010

שרי,
    לא אוכל להשיב לך ספציפית לגבייך, שכן אין בידי נתונייך המלאים, ויהיה זה לא מקצועי לעשות כן. ראי את תשובתי הקודמת בעניין.
    לעניין ההשבה - כן, היא קיימת בשובך וזאת לכל הפחות ל 60 ימים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה...אחדד את דבריי

Lיצן קטן אחד
    19/09/2010

אני עובדת במקום עבודתי שנתיים ו-3 חודשים
    ממש בקרוב צריכה לצאת לחופשת לידה
    אני יודעת שהיא יכולה להיות 26 שבועות,כאשר רק ה-14 הראשונים בתשלום.
    מה שאני לא מבינה זה,לגבי החלק של חל"ת:
    הלא כתבת לי שניתן לקחת חל"ת עד רבע מסך התקופה שעבדתי (היינו 6 חודשים).
    עכשיו-ישנם הלא את ה-12 שבועות (הנוספים ל-14 הראשונים, לא בתשלום)-האם הם נחשבים כחלק מהחל"ת של 6 החודשים?
    כמו כן האם אני צריכה להודיע (וכמה זמן מראש) לבוס שלי על כוונתי לקחת חל"ת?האם הוא יכול שלא לאשר לי, או לחילופין לא לאפשר לי לחזור לעבודה, ואז זה נחשב כמו פיטורין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו