התפטרות באמצע הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות באמצע הריון
    אני
    24/09/2010

אני היום בחודש רביעי להריון. אני רוצה להתפטר (ז"א להפסיק לעבוד בעוד חודש, כי אני צריכה להודיע חודש מראש)... האם החישוב שישולמו לי דמי לידה אם שילמו עליי 10 מתוך 14 חודשים תקף? (כי עבדתי יותר מ10 חודשים, וזה יוצא 4 חודשים לפני הלידה), או שאני צריכה לעבוד ממש עד הלידה, אחרת לא ישלמו לי דמי לידה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות באמצע הריון

הוספת תגובה

• התפטרות בהריון

עו``ד ליאת שטיין
    27/09/2010

שלום לך,
    1. מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון, וזה בלשון המעטה...
    הפגיעה הינה רוחבית - מעבר לעובדה כי לא תהיי זכאית לשכר בתקופת ההריון ולפיצויי פיטורים, הרי שגם דמי הלידה עלולים להיפגע, וכן לא תהיי זכאית מייד לדמי אבטלה.
    2. קשה מאוד לענות באופן כה כללי לעניין זכאותך לדמי הלידה - מומלץ מאוד לפנות לייעוץ משפטי פרטני, או להמשיך לעבוד עד הלידה. אוסיף ואציין כי יש פתרונות אחרים תחת התפטרות - ומומלץ בחום לנסות לבחון אותם טרם התפטרות.

ככל שיהיו לך עוד ספקות, מומלץ בחום להתייעץ בייעוץ משפטי מעמיק טרם נקיטת החלטות חפוזות ובלתי הפיכות.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו