זכויות טרום לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות טרום לידה
    לילי
    21/11/2007

אני בת 35 רווקה. החלטתי שאני רוצה היריון.

אני עובדת בחברה פרטית.

האם יש לי זכויות (ככל שישנן כאלה) כפי שיש לאישה נשואה המנסה להיכנס להיריון? (הזרעות, בדיקות וכו'??)

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכויות טרום לידה

הוספת תגובה

• זכויות טרום לידה

עו"ד אילן קמינצקי
    21/11/2007

בהתאם לחוק, עובדת רשאית להיעדר מעבודתה בתקופה שבה היא עוברת טיפולי פוריות, לרבות הפריה חוץ-גופית, אם אישר הרופא המטפל בכתב כי הטיפול מחייב זאת ובמידה שאישר, ובלבד שהודיעה על כך למעבידה מראש.
    תקופת היעדרותה של עובדת, לא תעלה בכל סדרה של טיפולים בהפריה חוץ גופית (בין באשפוז ובין בטיפול אמבולטורי לרבות ימי מנוחה הכרוכים בסדרה זו) על:
    1. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של 5 ימים - 16 ימים.
    2. במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של 6 ימים - 20 ימים.

בכל אופן, לא יהיו יותר מ- 4 סדרות טיפוליות בשנה.

דינה של היעדרות בשל טיפולי פוריות, לרבות הפריה חוץ-גופית, כדין היעדרות מפאת מחלה, דהיינו העובדת תהיה זכאית לדמי מחלה בגין תקופת ההעדרות (במסגרת ימי המחלה שצברה עפ"י חוק דמי מחלה).

בהקשר זה יודגש גם כי, חל איסור על מעסיק לפטר עובדת העוברת טיפולי הפריה חוץ גופית או עובד או עובדת העוברים טיפולי פוריות, לקראת ילדם הראשון או השני, בימי העדרם מעבודה לפי החוק לשם כך, או במשך תקופה של 150 ימים לאחר תום ימי ההיעדרות כאמור, אלא בהיתר מאת שר התעשייה המסחר והתעסוקה, ולא יתיר השר פיטורים כאמור אם הפיטורים הם, לדעתו, בקשר עם היעדרות כאמור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו