התפטרות לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לאחר חופשת לידה
    צביה
    27/09/2010

שלום רב,
    אני יצאתי לחופשת לידה מוקדמת בתאריך 27.06 את הבת שלי ילדתי ב 31.08 ובעצם כבר עברו שלושת החודשים לחופשת הלידה.
    בחודש יולי 2009 התחלתי לעבוד במקום עבודתי והיום אני לא מעוניינת לחזור לעבודה בגלל רצוני להיות עם הילדה בבית עוד כחצי שנה לפחות.

מספר שאלות:
    1. כיצד אני מודיעה על כך למעסיק? איך בעצם לנסח את המכתב?
    2.מה מגיע לי על פי החוק מהמעסיק? כדי שאוכל לדעת האם קיבלתי הכל...
    3.האם מגיע לי אבטלה? ומה קורה במצב שמציעים לי עבודה בלשכת העבודה למרות שברצוני להיות איתה בבית? האם אפשר לסרב (התינוקת בת חודש)

המון תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לאחר חופשת לידה

עו``ד ליאת שטיין
    28/09/2010

צביה שלום,
    באפשרותך להתפטר לצורך טיפול בילד ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים עקב כך (עד 9 חודשים מיום הלידה, בין אם שבת לעבודה ובין אם לא).
    בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
    לגבי נוסח מכתב ההתפטרות- צריך שתהיה בו סיבת ההתפטרות (התפטרות לצורך טיפול בילד), תאריכים (ההודעה + מועד סיום יחסי עובד מעביד, וכדומה), ודרישה לתשלום הכל על פי חוק.
    מגיע לך מהמעסיק את כל הזכויות להן זכאי מפוטר (חופשה, הבראה, פיצויים, וכו').
    כמתפטרת, בניגוד למפוטרת, תהיי זכאית לקבל אבטלה רק לאחר תום 90 ימי המתנה, מיום התייצבותך לראשונה בלשכת התעסוקה, ולא תוכלי לסרב למשרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו