האם מותר לפטר עובדת בתנאים הבאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם מותר לפטר עובדת בתנאים הבאים
    אורנה
    28/09/2010

כמו שאומרים למטבע יש שני צדדים...
    אני בעלת צהרון . בתחילת החודש קיבלתי עובדת חדשה בתפקיד אחראית קבוצה בצהרון. במסגרת עבודתה היא אחראית על כ-35 ילדים ,אחריות מלאה וטוטלית.
    לאחר תחילת שנת הלימודים כלומר כעשרה ימים לאחר תחילת עבודתה הודיעה לי העובדת שתאלץ להעדר מעבודתה בחופשת סוכות, בגלל טיפולי פוריות.
    אציין,שהעובדת חשה ברע עד כדי כך שהדבר פגע בעבודתה עם הילדים מספר פעמים החודש. כאשר קיבלתי אותה לעבודה היא לא אמרה לי דבר על כוונתה להעדר בחופשת סוכות למרות שכבר ידעה זאת.
    כמובן שאחלתי לה בהצלחה בטיפולים ואני אכן מאחלת לה זאת בכל ליבי.
    אני לא מרוצה מהתפקוד שלה כאחראית קבוצה בצהרון , יכול להיות שהלחץ הנפשי הקשה עליה,בכל אופן תפקודה היה לקוי
    האם החוק מחייב אותי להמשיך בהעסקתה? אציין שוב היא עובדת אצלי פחות מחודש
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיטורי עובדת בטיפולי פוריות

עו``ד ליאת שטיין
    28/09/2010

אורנה שלום,
    לעניין עובדת הנמצאת בטיפולי פוריות הדין אף מרחיב יותר מאשר לעניין עובדת בהריון, בכל הנוגע לתקופת ההגנה. כך, על אף שהעובדת מועסקת אצלך רק כחודש, הרי שעקרונית חל איסור לפטר אותה ללא היתר ממשרד התמ"ת, בכפוף לך שהתקיימו בה מלוא תנאי הסף לתחולת ההגנה.
    ניתן למצוא מספר פתרונות אפשריים לסוגייה זו - זאת ניתן לעשות במסגרת פגישת ייעוץ אישית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו