שעות בדיקות והתפטרות לאחר לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעות בדיקות והתפטרות לאחר לידה
    דנה
    28/09/2010

שלום,
    אני עובדת על פי שכ"ש, ארבעה ימים קבועים בשבוע. על פי רוב יוצא שאני עובדת
    100-140 שעות בחודש (זה כמובן תלוי בחגים וכו').

אני יודעת שבהריון אני זכאית ל-40 שעות בדיקות עליהן אני יכולה לקבל שכר למרות העדרות מהעבודה. סביר להניח שסך זה רלבנטי למשרה מלאה.
    האם אני, שאיני עובדת משרה מלאה, זכאית גם כן לשעות כאלו, ואם כן לכמה? איך מחשבים את החלקיות?

אני ככה"נ מתכוונת לא לחזור לעבודתי לאחר חופשת הלידה.
    אם אודיע למעסיק על כך עוד לפני הלידה (מבחינה אנושית זה נראה לי יותר הגיוני) ולא ברגע האחרון כשחופשת הלידה עומדת להסתיים, האם אני פוגעת בצורה כלשהי בזכויות שלי? אם אני מודיעה על כך מראש, האם זה אומר שתאריך הפיטורין שלי הוא לפני הלידה או בסוף חופשת הלידה?

תודה וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שעות בדיקה והתפטרות

עו``ד ליאת שטיין
    02/10/2010

שמרית שלום,
    עובדת רשאית להיעדר מעבודתה לבדיקות במהלך ההריון על פי הפירוט הנ"ל:
    עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא, לפחות 4 שעות ביום - רשאית להיעדר ל40 שעות במשך ההריון.
    עובדת שעובדת שבוע עבודה מלא לא יותר מ 4 שעות ביום - רשאית להיעדר 20 שעות במהלך ההריון.
    עקרונית, המועד המיטבי ביותר להודעת ההתפטרות למי שאינה מעוניינת לחזור, הינה חודש לפני תום חופשת הלידה, לצורך חפיפת ההודעה המוקדמת עם חופשת הלידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה להבהרה

שמרית
    03/10/2010

לגבי שעות הבדיקות:
    להיכן אני משתייכת בסעיף זה? אני כאמור עובדת 4 ימי עבודה בשבוע, כ-8 שעות בכל יום עבודה.
    ברור שבסה"כ אני עובדת יותר ממי שעובדת שבוע עבודה מלא של 4 שעות יומיות, אבל איך מתייחסים לעובדה כי אני עובדת "רק" 4 ימים בשבוע?

תודה על המענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

עו``ד ליאת שטיין
    05/10/2010

שמרית שלום,
    על פי החוק, הרי שאם אינך עובדת שבוע עבודה מלא, אינך זכאית להעדרות זו.
    הראציונל לגביו שאלת, הוא שעובדת שלא בשבוע עבודה מלא יש לה את היום הפנוי לצורך בדיקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו