טופס תביעה לדמי לידה של ביטוח לאומי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טופס תביעה לדמי לידה של ביטוח לאומי
    Lיצן קטן אחד
    30/09/2010

שלום רב!
    יצא לי לעיין בטופס הנ'ל באתר האינט' של בט"ל, ושמתי לב כי צריך למלא בטופס את התאריך שעד אותו יום עבדתי.
    נניח ויצא לי לעבוד עד תאריך מסוים-ולא חזרתי לעבודה משום שהייתי במעקב צמוד (לא שמירת הריון) שחייב אותי ללכת לבדיקות כמעט מדי יום,ולא איפשר לי להמשיך לעבוד, והבאתי למעסיק שלי אישור מחלה על ימים אלו-אך טרם ילדתי נכון לאותו יום שבו הפסקתי לעבוד בדיעבד.
    האם אני צריכה לרשום את אותו תאריך שהיה היום האחרון שבו עבדתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תביעה לביטוח לאומי

עו``ד ליאת שטיין
    02/10/2010

שרי שלום,
    הדבר הנכון לעשות הוא לפרט במדוייק את התשתלשלות העניינים כפי שפירטת כאן, על מנת להימנע מטעויות מיותרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה..שאלת המשך

Lיצן קטן אחד
    03/10/2010

האם יש טעם לצרף לבקשה לביטוח לאומי את אישורי המחלה על אותם ימים שלא עבדתי בהם, אולם טרם יצאתי לחופשת הלידה?
    או שכדאי גם לצרף הסבר בכתב?

כי קראתי באיזשהו מקום שאם אחד משלושת החודשים שקדמו ליציאה לחופשת הלידה לא היה חודש עבודה מלא, ישנה אפשרות לבקש כי יעשו חישוב לפי 3 החודשים שלפני כן, כלומר שאם בעיקרון צריכים לחשב לי לפי יולי אוגוסט ספטמבר (כי אני אצא לחל"ד במהלך אוקטובר), אולם חודש ספטמבר לא היה חודש עבודה מלא בגלל חגים+אישורי מחלה שיש לי, אוכל לבקש שיעשו חישוב לפי יוני-יולי-אוגוסט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה :-) המשך תשובה

עו``ד ליאת שטיין
    03/10/2010

תוכלי לבקש, כן.
    גם מהסיבה הזאת חשוב לא רק לצרף את האישורים, אלא גם להסביר במלל נלווה, על מנת למנוע טעויות או אי הבנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו