פיטורין לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין לאחר חופשת לידה
    may
    04/10/2010

שלום,
    מעסיקי הודיע לי מראש (עוד בהריון) על כוונתו לפטר אותי מיד לאחר תקופת ההגנה הקבועה בחוק.
    חופשת הלידה שלי הנה בת 26 שבועות בעקבות החוק החדש אך אני רוצה להאריך אותה בעוד חודש (חל"ת) על מנת לשמור זכויות במקום העבודה ולדחות את הפיטורין.
    2 שאלות -
    1. האם ההארכה נחשבת כחלק מחופשת הלידה? (אני זכאית כי עובדת שם 8+ שנים) או ששעון 60 היום תחיל לתקתק כבר בחל"ת?
    2. בטופס הבקשה כתוב שאם לא אשוב לעבודה בתום החל"ת המבוקש אני מתפטרת. בהתחשב בזה שהם כבר הודיעו לי שיפטרו, לא רוצה לחזור ל-60 יום האלו אבל גם לא שפתאום זה יהפוך להתפטרות שלי. מה הדבר הנכון לעשות? חשוב לי להאריך אבל לא במחיר היפוך תפקידים. האם מותר להם לכתוב את זה בכלל ולהחתים אותי במצב שלי?

תודה מראש!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין לאחר חופשת לידה

הוספת תגובה

• פיטורין לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    05/10/2010

שלום לך,
    1. שישים הימים לא חופפים את החל"ת.
    2. לא ניתן ללמוד על התפטרות בדרך זו. החל"ת היא זכות המוקנית לך מכח חוק. עקרונית, עלייך לשוב לתקופה זו, אם כי בנסיבות הספציפיות שלך ייתכן וחל חריג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו