מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון בזמן חופשת לידהאמא אחת08/10/2010
שלום רב,
אני בחופשת לידה וגיליתי שאני שוב בהריון.
ב2 ההריונות הקודמים הייתי בשמירת הריון כל תקופת ההריון עקב בעיה בריאותית שהחמירה וכך יהיה גם בהריון הזה. (בין 2 ההריונות הקודמים חזרתי לעבודה)
השאלה היא- מה קורה במצב כזה?
האם ביטוח לאומי יאשר לי גמלה לשמירת הריון?
ואם כן- איך מחשבים את גובה הגמלה?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון בזמן חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין09/10/2010שלום לך,
כל שמירת הריון עומדת בפני עצמה, ואין כל בעיה בשמירה בכל הריון.
גובה הגמלה הינה לפי השכר, ועד מקסימום השכר הממוצע במשק (בדיוק כפי שחושבה לך הגמלה בשמירת ההריון הקודמת).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
אמא אחת10/10/2010תודה על התשובה המהירה
יצא לי קצת לקרוא על הנושא וקראתי שאוכל להיות זכאית לשמירת הריון בהנחה שעבדתי 6 חודשים מתוך 14 החודשים שקודמים להפסקת העבודה בגין השמירה.
בפועל- אני לא עובדת כבר 11 חודשים (שמירה ארוכה+חופשת לידה) ולכן לא מקבלת משכורת אלא גמלה מביטוח לאומי, כך שלפי ההתניה הזו לא מגיע לי גמלה.
האם ידוע לך משהו על ההתניה הזו?
אני מניחה ששמירת הריון מיד לאחר חזרה העבודה (אחרי חופשת לידה) זה מצב יוצא דופן
המון תודה
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך... - תגובה
עו``ד ליאת שטיין10/10/2010טלי שלום,
שימי לב לנוסח התנאי - לא מדובר בהכרח על עבודה, אלא על חודשים בהם הופרשו דמי ביטוח לאומי, וההבדל הוא עצום. גם בתקופת חופשת הלידה וגם בשמירת ההריון ממשיכים להיות מופרשים עבורך דמי ביטוח לאומי, כך שלא צפויה להיות בעיה. לצורך קבלת תשובה ודאית ומוסמכת, מומלץ להפנות את השאלה ישירות למוסד לביטוח הלאומי, אשר ייבחנו את נתונייך הספציפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)