מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורים בהריון בחודש חמישיחסוי10/10/2010
צהריים טובים,
שלום, שמי יעל ואני בת 32 אם לילד + בהריון בחודש חמישי.
עבדתי במקום עבודתי הקודם 18 חודשים (במהלכם ילדתי את בני הבכור) ובמקום הנוכחי אני עובדת ארבעה חודשים (ברצף עם מקום העבודה הקודם). כאמור, אני בחודש חמישי להריוני וכרגע התבשרתי כי ,לצערי , אני מפוטרת על רקע של חוסר מקצועיות...
אני עתידה ללדת בעז"ה לקראת סוף פברואר 2011 (26/2/11).
יש לי מספר שאלות:
1. האם חוקי לפטר אותי בשלב זה של ההריון (וותק של ארבעה חודשים בלבד...)
2. האם אהיה זכאית לדמי אבטלה? (קשה לי להאמין שאוכל למצוא עבודה בחודש חמישי+...)
3. מה קורה עם דמי הלידה? האם אהיה זכאית בכלל? במידה ולא - מדוע, במידה וכן - כיצד יחושב?
סליחה על "מבול" השאלות, אני עדיין בשלבי עיכול הבשורה, קשה לחשוב בהגיון כרגע...
תודה מראש ויום טוב,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורים בהריון בחודש חמישי - תגובה
עו``ד ליאת שטיין10/10/2010יעל שלום,
1. לעניין ההגנה - אינך חוסה תחת הגנת חוק עבודת נשים בכל הנוגע לחובה לקבלת היתר טרם פיטורים, וזאת עד שתמלא לך חצי שנת עבודה במקום, אולם ככל שתפוטרי קודם לכן עקב הריונך ו\או בקשר אליו, הרי שחל איסור על פיטורים אלה בנסיבות, והפיטורים עשויים להיות פיטורים אסורים הנושאים בכנפם סנקציות כספיות ופיצוי מהמעסיק עקב כך.
2. על פניו, נתונייך, עולה כי ככל הנראה שכן.
3. לעניין הזכאות לדמי לידה - ראי את הנוסח המחייב:
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה בהמשך...
חסוי11/10/2010עו"ד ליאת בוקר טוב ותודה על תשובתך המהירה.
בנוגע לסעיף 1 - יש לי אפשרות להוכיח שהפיטורים הם על רקע ההריון? הם מנסחים זאת כ"פיטורים על רקע של חוסר מקצועיות" מצידי.
בנוגע לסעיף 2 - אני חייבת לציין שהחוק ממש לא ברור. בהנחה שאני מסתמכת על "15 חודשים מתוך 22 שלפני היום הקובע" - האם צריך רצף עבודה ממש עד יום הלידה? האם הגיוני שלא אעבוד בארבעת החודשים שלפני יום הלידה (נובמבר-דצמבר-ינואר-פברואר) ובכל זאת אהיה זכאית לדמי הלידה? ובמידה ואהיה זכאית לדמי אבטלה, האם אפשר להחשיב אותם כשכר שמשולם עבורי ומופרש דמי ביטוח לאומי בעדם ואז כן אהיה זכאית ? (זאת במידה שהחוק מאלץ לעבוד עד יום הלידה ממש).
אשמח לתשובותייך...
תודה ויום טוב,יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעו"ד ליאת בבקשה תעני לי....תודה!!
חסוי12/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה והמשך תשובה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין12/10/2010יעל שלום,
1. זוהי שאלה עובדתית שרק את יכולה לענות עליה. ניתן לבחון זאת לעומק במסגרת פגישת ייעוץ.
לגבי דמי הלידה - יש את החוק החל ואת הפסיקה הנוהגת, ולעיתים לא מתעוררות בעיות, אך לא ניתן לדעת זאת מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)