זכאות לאבטלה לאחר חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכאות לאבטלה לאחר חופשת לידה
    סיון
    11/10/2010

היי,בני בן 3 חודשים,לפני הלידה עבדתי כשנה ואני מעוניינת להישאר כרגע בבית לצורך טיפול בילד.האם במידה ויינתן לי מכתב פיטורין ממקום העבודה בהסכמה של 2 הצדדים וכמובן ללא תביעות מצידי,תהיה לי האפשרות לחתום אבטלה ללא צורך בהמתנה של 90 יום?ובמידה ולא,ממתי נספרים 90 הימים?
    תודה,והמשך יום מקסים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זכאות לאבטלה לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    12/10/2010

סיון שלום,
    אכן, במקרה של התפטרות יש תקופת המתנה בת 90 ימים מיום סיום יחסי עובד - מעביד או מיום ההתייצבות בלשכת התעסוקה - המאוחר מבין השניים.
    בפיטורים, גם במתכונת שציינת, אין כל תקופת המתנה אלא זכאות מיידית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה לאחר חופשת לידה

סיון
    12/10/2010

שלום חן שטיין ותודה על התשובה
    אני מבקשת לדקדק יותר בשאלה מכיוון שאני לא מעוניינת שתיווצר אי נעימות,במידה ובאמת אקבל מכתב פיטורים,וזה לאחר שניתנו לי דמי לידה מביטוח לאומי,האם ביטוח לאומי לא יכולים לסרב לבקשה מכיוון שכביכול לא ניתן לפטר אישה לאחר לידה?תודה על התשובה והמשך יום נפלא
    סיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לדמי אבטלה לאחר חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    13/10/2010

סיון שלום,
    לא ניתן לצפות את התנהלות המוסד לביטוח לאומי.
    יחד עם זאת, מניסיון לקוחות משרדי - לא קרה לי עוד שלא קיבלו עובדות אלה את דמי האבטלה מיידית גם בפיטורים לאחר לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו