דמי אבטלה אחרי חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי אבטלה אחרי חופשת לידה
    אביזה
    11/10/2010

שלום- אני נמצאת קרוב לסיום חופשת הלידה שלי. הבוס שלי שהוא קרוב משפחה, מתכנן לפטר אותי אחרי חופשת הלידה. לי זה מתאים כי אני רוצה לחפש עבודה קרובה לבית ושעות יותר גמישות. האם אהיה זכאית לדמי אבטלה מיד אחרי החופשת לידה? מתי אני צירכה לגשת ללשכת התעסוקה ומתי להגיש את התביעה לדמי אבטלה? האם יש סכנה למעסיק, קרוב משפחה, בגלל שפיטר אותי מיד אחרי חופשת הלידה ולא שילם דמי הודעה מוקדמת? ממתי צריך להיות מכתב הפיטורין והאם הוא חייב לציין בתביעה למה הוא פיטר אותי?
    מעריכה את עזרתכם
    אביזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי אבטלה אחרי חופשת לידה

הוספת תגובה

• דמי אבטלה אחרי חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    12/10/2010

אביזה שלום,
    המהלך אותו אתם מתכונים לבצע הינו מסוכן, שכן אינו תואם את הוראות החוק, ועלול לסכן את זכאותך לדמי הלידה בכללותם, והן את המעסיק, בעיקר בגלל הקירבה המשפחתית.
    מומלץ בחום לקבוע פגישת ייעוץ פרטנית בעניין על מנת לכלכל נכון את הצעדים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר רק דבר אחרון

אביזה
    12/10/2010

מאוד מעריכה את המענה המהיר ועל העלאת העניינים, רציתי לדעת אם אני מתפטרת בגלל המרחק הרב של העבודה ושעות העבודה הארוכות שלא מאפשרות לי לטפל בילדה אם אצטרך עדיין להמתין תקופת המתנה של 90 יום ואם ביטוח לאומי יאשרו לי את הדמי אבטלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר רק דבר אחרון - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    13/10/2010

ייתכן וזה יוכל להיכנס בגדר החריג ואז תבוטל תקופת ההמתנה - יש לבחון את הנתונים לעומק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו