התפטרות לפני לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפטרות לפני לידה
    סילביה
    13/10/2010

שלום,
    1. האם מגיעים פיצויי פיטורין גם לאשה שהתפטרה לפני הלידה (ועזבה את מקום העבודה כחודש לפני התאריך המשוער)?
    2. האם מגיעים לאותה אשה דמי לידה ומאיפה מקבלים אותם?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפטרות לפני לידה

הוספת תגובה

• התפטרות לפני לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    13/10/2010

שלום לך,
    1. מאוד מאוד לא מומלץ להתפטר בהריון, וזה בלשון המעטה...
    הפגיעה הינה רוחבית - מעבר לעובדה כי לא תהיי זכאית לשכר בתקופת ההריון ולפיצויי פיטורים, הרי שגם דמי הלידה עלולים להיפגע, וכן לא תהיי זכאית מייד לדמי אבטלה.
    2. קשה מאוד לענות באופן כה כללי לעניין זכאותך לדמי הלידה - מומלץ מאוד לפנות לייעוץ משפטי פרטני, או להמשיך לעבוד עד הלידה. אוסיף ואציין כי יש פתרונות אחרים תחת התפטרות - ומומלץ בחום לנסות לבחון אותם טרם התפטרות.

ככל שיהיו לך עוד ספקות, מומלץ בחום להתייעץ בייעוץ משפטי מעמיק טרם נקיטת החלטות חפוזות ובלתי הפיכות.

אשמח לסייע בפרטים נוספים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לפני לידה

סילביה
    14/10/2010

אני כנראה לא אתפטר לפני הלידה אחרי מה שכתבת...

עוד שאלה קטנה - האם אני יכולה להודיע למעביד כי אני רוצה לצאת לחופשת לידה כחודש לפני התאריך המשוער? קראתי שאפשר להתחיל את חופשת הלידה ששה שבועות לפני התאריך המשוער ואני רק רוצה לוודא שזה נכון.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התפטרות לפני לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    15/10/2010

אכן, מדובר בחופשת לידה מוקדמת, וניתן לצאת אליה 49 ימים טרם מועד הלידה המשוער.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו