חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה, בעיה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה, בעיה!
    טל
    16/10/2010

שלום רב,
    אני חזרתי לעבודה לאחר לידה (ילד שלישי) כבר במאי, ז"א כשהילד היה בין 5 חודשים
    בתחילה חזרתי לחצי משרה ולאט לאט הבוס שלי ביקש שאחזור לעבוד במשרה מלאה
    היום, הבן שלי בן 10 חודשים ולי מאוד קשה להסתגל למשרה מלאה, בעלי עצמאי ועובד המון שעות ואני
    המון זמן לבדי עם שלושת ילדיי וקשה לי לתפקד כך
    דיברתי עם הבוס שלי שאמר לי :בסה"כ ילדת ילד מה את מתנהגת ככה? חזרת לעבודה איטית יותר ועם פחות drive
    ועכשיו את רוצה לעבוד פחות שעות? המערכת זקוקה ליותר שעות ולא פחות!
    שאלתי היא : האם אני זכאית להתפטר ולקבל דמי אבטלה? אני יודעת שהחוק הוא עד 9 חודשים מהלידה,
    אבל ניסיתי לעבוד משרה מלאה והדבר ממש ממש קשה לי, אני מגיעה הביתה ללא אוויר לנשימה וללא כוח לתפקד!
    חשבתי שיהיה לי קל יותר, אבל לא כל הדברים קראו לי התכנונים שלי...
    אני רוצה לחזור לעבוד אפילו שעה אחת פחות על מנת שיהיה לי קל יותר וגם את זה הבוס שלי לא מאשר
    האם יש מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה, בעיה! - תגובה

עו``ד אורנה שמריהו
    16/10/2010

תשובתי לא תועיל לך לצערי.

החוק מאפשר התפטרות לצורך טיפול בילד על מנת להיות זכאית לתשלום פיצויי פיטורים הינה עד 9 חודשים מיום הלידה, ולא יותר מכך.

הנך יכולה כמובן להתפטר, אך לא תהיי זכאית לפיצויי פיטורים. לגבי דמי אבטלה, במידה ולא יכוונו אותך לעבודות אחרות בלשכת התעסוקה תהיי זכאית לאחר תקופת המתנה בת 3 חודשים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו