דמי לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה
    Lיצן קטן אחד
    17/10/2010

ילדתי ב-7/10. דיברתי עם מקום העבודה שלי וביקשתי את הטופס של המעסיק בשביל להעביר לביטוח לאומי לקבלת דמי הלידה, ונאמר לי כי הטופס ישלח אלי בדואר.
    שאלתי אותם האם יהיה עלי לצרף תלושים אחרונים או משהו כזה לבקשה לביטוח לאומי ונאמר לי שאין צורך בכך.
    1)האם אכן אין צורך לצרף תלושים אחרונים, ומספיק הטופס של המעסיק+הטופס שצריך למלא של ביטוח לאומי?(שראיתי שניתן למלא באיטרנט)
    2)אומנם ילדתי ב-7/10, אך התאריך האחרון בו עבדתי היה 24/9. מה-26/9 הייתי במעקבים יום-יומיים שלא איפשרו לי לעבוד, וכמובן שיש בידי אישורי מחלה מתאימים לתאריכים 26/9-5/10. האם עלי לצרף את האישורים הנ'ל לבקשה לביטוח לאומי ולבקש כי יעשו את חישוב דמי הלידה לפי המשכורות של חודשים יוני-יולי-אוגוסט, שהיו חודשי עבודה מלאים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמי לידה

הוספת תגובה

• דמי לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    18/10/2010

שרית שלום,
    1. עקרונית אכן די בכך, אולם ייתכן כי המוסד לביטוח לאומי בכל זאת ידרוש תלושים.
    2. בהחלט, כדאי לבקש זאת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו