מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זכאית או לא זכאית לדמי לידה?חסוי18/10/2010
שלום. פוטרתי בהריון , בחודש חמישי+. הוותק שלי במקום הנוכחי הוא סה"כ ארבעה חודשים (יולי - אוקטובר), כך שלצערי זה חוקי. שאלתי נוגעת לזכאות לדמי הלידה: אני עתידה ללדת בעז"ה בסוף פברואר (עוד ארבעה חודשי עבודה ) וקשה לי להאמין שאעבוד עד אז. עבדתי ברצף (בשני מקומות עבודה שונים + חופשת לידה לבני הבכור ) מינואר 2009 כלומר שנה ועשרה חודשים (22 חודשים). האם אהיה זכאית לדמי לידה לפי החישוב של 15 חודשים מתוך 22 שלפני "היום הקובע" - בהנחה שזה חוקי שהיום הקובע לגביי הוא היום, יום הפיטורים?
**** אני רוצה לציין שאני בעלת שליטה בחברה בע"מ על שמי (100% מניות החברה הן שלי) אני לא עובדת בה ומעולם לא הוצאתי תלושים על שמי. בעלי עובד בה מאז הקמתה לפני כשנה וחצי. האם זכוייתי נגעות משום כך?*****
אשמח לתשובה, סליחה על עומס הנתונים....
תודה ויום טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכאית או לא זכאית לדמי לידה? - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו18/10/2010הנוסחא לזכאות לדמי ליה הינה - דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הנ"ל - :10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .
כמו כן במידה ופוטרת ובידך מכתב פיטורים ותלושי שכר, תהיי זכאית לדמי אבטלה ולדמי לידה מלאים, היה ולא ימצאו עבורך משרה מתאימה.
לעניין הפיטורים - היה ופיטוריך נעשו בשל הריונך, תהיי זכאית לפיצוי בגין פיטורים שלא כדין, קרי בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעו"ד אורנה תודה!!!
חסוי27/10/2010עו"ד אורנה,
ראשית תודה שהשבת לי, הדברים בהחלט מעודדים...
שנית,ברצוני להתייעץ איתך טלפונית האם הדבר אפשרי? פניתי ל"נציבות שיוויון זכויות בעבודה" אבל, לצערי, נענתי שעליי להוכיח כי הפיטורים נעשו על רקע ההריון. איך ניתן להוכיח זאת באופן מעשי???? הרי ברור שלא יודו שזו הסיבה לפיטוריי.
לפני הפיטורים נערך לי שימוע ושם אמרתי כי ברור לי שהסיבה לפיטוריי היא ההריון והאחראית משאבי אנוש ממש התלהמה כנגדי...אך עדיין אין לי הוכחה מעשית שזו הסיבה לפיטורים.
אשמח לשוחח איתך טלפונית, במידה והדבר אפשרי.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעו"ד אורנה תודה!!! - תגובה
עו``ד אורנה שמריהו29/10/2010בבקשה.
פרטיי באתר.
שבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)