דמי לידה לעבודה בשני מקומות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמי לידה לעבודה בשני מקומות
    עינת
    18/10/2010

שלום רב,
    אני כעת בשמירת הריון כבר מזה חודש, ועתידה ללדת בסוף נובמבר.
    אני עובדת בשני מקומות -
    - האחד במשך שנה וחצי, בהתחלה בחצי משרה ומיוני ב 80% משרה.
    - המקום השני הוא אוניברסיטה בה התחלתי להיות מועסקת במרץ 2010 (סמסטר ב). בחופשת הקיץ לא לימדתי כי לא היה קורס, וכעת אני שוב מועסקת והייתי אמורה ללמד (סמסטר א), אלא שנכנסתי לשמירה ולכן יש לי מחליפה.

שלוש שאלות:

1. האם מותר לי לחזור לאחת העבודות (ההוראה) בתום 14 שבועות של חופשת הלידה, ואילו למקום העבודה הראשי לחזור בתום חצי שנה תוך שמירה על זכויותיי? האם מקום העבודה הראשי יכול לא לאפשר לי זאת ולדרוש חזרתי גם לעבודה בו? האם הוא צריך להיות מיודע על חזרתי למקום המשני?

2. האם לאור הוותק המועט שיש לי ואי הרציפות בהעסקה ובתלושי השכר במקום העבודה המשני (אוניברסיטה) יתכן שלא אקבל דמי שמירת הריון ודמי לידה עבור מקום עבודה זה? יש לציין שמבחינת האוניברסיטה אני עדיין מועסקת והם ממלאים לי טופס מעביד לשמירת הריון עבור ביטוח לאומי.

3. לגבי מקום העבודה הראשי - האם לצורך חישוב דמי לידה ביטוח לאומי בודק את שלושת תלושי השכר האחרונים מלפני שמירת ההריון או מלפני הלידה? אם עברתי בחודש יוני ל 80% משרה, האם אלו התלושים שייחשבו לי בחישוב דמי הלידה?

תודה מראש על המענה!
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דמי לידה לעבודה בשני מקומות - תגובה

עו``ד חן שטיין
    18/10/2010

שלום לך,
    לגבי העבודה השניה - על מנת שגם היא תחשב לצורך דמי הלידה, עליה לעמוד באופן עצמאי בדרישות הסף לצורך הזכאות לקבלת דמי לידה.
    הארכת חופשת הלידה צריכה להיות אחידה.
    השכר הקובע לדמי לידה הינו עקרונית השכר טרם שמירת ההריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו