מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמי לידה לעבודה בשני מקומותעינת18/10/2010
שלום רב,
אני כעת בשמירת הריון כבר מזה חודש, ועתידה ללדת בסוף נובמבר.
אני עובדת בשני מקומות -
- האחד במשך שנה וחצי, בהתחלה בחצי משרה ומיוני ב 80% משרה.
- המקום השני הוא אוניברסיטה בה התחלתי להיות מועסקת במרץ 2010 (סמסטר ב). בחופשת הקיץ לא לימדתי כי לא היה קורס, וכעת אני שוב מועסקת והייתי אמורה ללמד (סמסטר א), אלא שנכנסתי לשמירה ולכן יש לי מחליפה.
שלוש שאלות:
1. האם מותר לי לחזור לאחת העבודות (ההוראה) בתום 14 שבועות של חופשת הלידה, ואילו למקום העבודה הראשי לחזור בתום חצי שנה תוך שמירה על זכויותיי? האם מקום העבודה הראשי יכול לא לאפשר לי זאת ולדרוש חזרתי גם לעבודה בו? האם הוא צריך להיות מיודע על חזרתי למקום המשני?
2. האם לאור הוותק המועט שיש לי ואי הרציפות בהעסקה ובתלושי השכר במקום העבודה המשני (אוניברסיטה) יתכן שלא אקבל דמי שמירת הריון ודמי לידה עבור מקום עבודה זה? יש לציין שמבחינת האוניברסיטה אני עדיין מועסקת והם ממלאים לי טופס מעביד לשמירת הריון עבור ביטוח לאומי.
3. לגבי מקום העבודה הראשי - האם לצורך חישוב דמי לידה ביטוח לאומי בודק את שלושת תלושי השכר האחרונים מלפני שמירת ההריון או מלפני הלידה? אם עברתי בחודש יוני ל 80% משרה, האם אלו התלושים שייחשבו לי בחישוב דמי הלידה?
תודה מראש על המענה!
עינת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמי לידה לעבודה בשני מקומות - תגובה
עו``ד חן שטיין18/10/2010שלום לך,
לגבי העבודה השניה - על מנת שגם היא תחשב לצורך דמי הלידה, עליה לעמוד באופן עצמאי בדרישות הסף לצורך הזכאות לקבלת דמי לידה.
הארכת חופשת הלידה צריכה להיות אחידה.
השכר הקובע לדמי לידה הינו עקרונית השכר טרם שמירת ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)