שמירת הריון - כיצד לפעול?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון - כיצד לפעול?
    מיכל
    27/10/2010

בוקר אור לכם,
    אני בשבוע 29 להריון (תאומים) והרופא הוציא אותי לשמירת הריון. הוא הגיש לי טופס ואמר שאותו אני צריכה להעביר לביטוח לאומי.
    מכיוון שאני חדשה בנושא, אשמח לדעת מתי עליי להגיש את הטופס של הרופא והאם עליי לצרף אליו טפסים נוספים, ולאיזו מחלקה עליי לשלוח בביטוח לאומי?
    בנוסף, הבנתי שההחזר מתבצע ע"פ ממצוצע המשכורות של 3 החודשים האחרונים - מה קורה במקרה בו באחד מהחודשים הנ"ל השכר שלי היה נמוך בצורה משמעותית בשל חוסר בימי חופש שקיזזו לי מהשכר?
    יש דרך שביטוח לאומי יתחשבו בכך ויחשבו את הממוצע ע"פ המשכורות המלאות שלי מחודשים אחרים?
    אשמח לתשובתכם בנושא כי אני לא יודעת כיצד לפעול...
    בתודה מראש,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון - כיצד לפעול?

הוספת תגובה

• שמירת הריון - כיצד לפעול? - תגובה

עו``ד חן שטיין
    28/10/2010

מיכל שלום,
    לעניין הגשת התביעה - ראי הנחיות מדוייקות באתר המוסד לביטוח לאומי.
    לעניין שמירת ההריון (כמו גם דמי הלידה)- הגמלה מחושבת לפי שלוש המשכורות האחרונות המלאות (90 ימים) טרם הלידה, כאשר יש לך אפשרות לבקש כי לא תהא התחשבות בחודשים בהם ישנה ירידה בשכר הנובעת מהעדרות עקב ההריון, אך הדבר אינו מובטח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו