דחייה של הביטוח הלאומי לתשלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דחייה של הביטוח הלאומי לתשלום
    מ.א
    27/10/2010

שלום רב
    בתחילת חודש ספטמבר ביקרתי אצל רופא הנשים והוא מלא לי טופס לשמירת הריון ולאחר שבקרתי גם אצל רופא אורתופד שכתב המלצה לרופא הנשים שאופן העבודה שלי כרוך במאמץ גופני ופיזי ואלי להימנע ממאמץ פיזי התכופויות והרמת מסע כבד.
    לאור המצב האורתופדי שלי שכבר ידוע לרופא במשך שנים רבות והיות וגילי 43 קיבלתי את הטופס לביטוח לאומי שרופא הנשים מצייו שמקום עבודתה של הנ"ל מסכן אותה ואת עוברה וצרפתי גם את המכתב מהאורתפד..
    לשאלתי - התשובה של ביטוח לאומי היתה דחייה של התביעה בתענה שלא הפסקתי את עבודתי לצורך שמירת הריון כאמור בסעיף 58 לחוק.
    מה אלי לעשות עכשיו האם אני צריכה לחזור לעבודה?
    האם המעביד יכול לקבל אותי חזרה לעבודה על סמך המכתב מביטוח לאומי?
    מי אמור לשלם לי עבור כל התקופה שישבתי בבית כמעט חודשיים?
    האם יש אפשרות לפדות את כל ימי המחלה שעומדים לרשותי על מנת לקבל תשלום מהמעביד על התקופה הנ"ל בתנאי שרופא הנשים נותן לי אישור מחלה על כל התקופה הנ"ל?
    אודה לך מאוד על התשובה אני פשוט עובדת עצות אני אמורה ללדת עוד חודשיים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דחייה של הביטוח הלאומי לתשלום - תגובה

עו``ד חן שטיין
    28/10/2010

שלום לך,
    שאלתך מורכבת מידי למענה בפורום, ויש צורך בפגישת ייעוץ ספציפית, אולם באופן כללי אציין כי יש ביכולתך לנסות ולהילחם, באמצעות עו"ד, בהחלטת המוסד לביטוח לאומי, ואם לא - קיימים פתרונות נוספים כפי שציינת, ויש לבחון כל אחד לגופו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו