פיטורין בתחילת היריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיטורין בתחילת היריון
    אמאל'ה
    02/11/2010

שלום רב,
    הנני מורה ועבדתי במשך כ-3 שנים באותו ביה"ס,לקראת סוף שנה שעברה פוטרתי מעבודתי ולאחר מיכן התברר לי כי אני בהיריון.
    כעת אני עובדת בתור מורה מחליפה בביה"ס אחר ובמקביל חותמת דמי אבטלה.
    שאלתי היא האם לאחר הלידה הצפויה בע"ה ב-1.3 אהייה זכאית לדמי לידה מביטוח לאומי?
    לאחר שפניתי לביטוח לאומי הם הפנו אותי לאתר שלהם אך לא ברור לי......
    תודה רבה,
    אמאל'ה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיטורין בתחילת היריון

הוספת תגובה

• פיטורין בתחילת היריון - תגובה

עו``ד חן שטיין
    03/11/2010

לעניין דמי הלידה - ראי את הנוסח המחייב:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות....

אמאל'ה
    03/11/2010

את המידע הנ"ל מביטוח לאומי קראתי גם באתר שלהם אך לא ברור לי:
    האם אני זכאית לדמי לידה מהעבודה האחרונה שבה אעסוק (בתור מורה מחליפה) או מהעבודה הקודמת שפוטרתי בה עבדתי 3 שנים?
    בנוסף כעת אני מקבלת דמי אבטלה 3 חודשים להשלמת השכר,האם תלוש זה של ביטוח לאומי גם נחשב?
    שאלה אחרונה - אם כעת לא אעבוד מחודש דצמבר עד תחילת מרץ (בו צפויה הלידה) האם בכל זאת אהייה זכאית לדמי לידה?
    תודה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות-אנא תגובה!

אמאל'ה
    07/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות.... - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    09/11/2010

שאלותייך ספציפיות מאוד, ומשכל לא מתאימות למענה על גבי האינטרנט, אך אנסה להשיב בכללי:
    דמי הלידה ייעשו לפי העבודה האחרונה (החישוב נעשה לפי שלושת חודשי העבודה האחרונים).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו