חופשת לידה,תינוק שנפטר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חופשת לידה,תינוק שנפטר
    ריקי
    08/11/2010

שלום
    יש לי כמה שאלות,ילדתי לפניי כ 4 חודשים, לאחר הלידה התינוק שלי עבר ניתוח ונפטר לאחר כחודשיים,
    שאלתי היא אם אני רוצה לעזוב את העבודה מגיע לי פיצויים?(אופי העבודה והסביבה לא אפשרי לי מבחינה נפשית)
    אני עובדת בעבודה הנ"ל כבר 4 שנים.
    שאלה נוספת אם אני מתחילה לעבוד במקום חדש ובע"ה נכנסת להריון המעסיק יכול לפטר אותי?מאיזה חודש אני מחויבת להודיע לו על ההריון?והאם מגיע לי דמי לידה במידה ואני אעבור בעבודה החדשה 8-9 חודשים
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חופשת לידה,תינוק שנפטר

הוספת תגובה

• חופשת לידה,תינוק שנפטר - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    09/11/2010

ריקי שלום,
    אין לך זכאות להתפטר ולקבל את הפיצויים, אלא אם ההתפטרות תהיה באחת העילות המוכרות בחוק להתפטרות בדין מפוטר - זאת ניתן יהיה לבדוק בפגישת ייעוץ מסודרת.
    במקום עבודה חדש תחול עלייך הגנה רק לאחר 6 חודשי עבודה. חובה ליידע על ההריון החל מחודש חמישי.
    דמי לידה - ראי את הזכאות על פי חוק:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו