מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין לאחר חופשת לידהד.ב.09/11/2010
שלום לכם,
ילדתי בתאריך 9/3/2010, שבועיים לפני שנכנס לתוקף חוק הארכת חופשת לידה 2010.
אציין כי הייתי אמורה לחזור בתחילת ספטמבר, כמה ימים לפני תום ה- 26 שבועות מהלידה.
כחודש לפני, בתחילת אוגוסט, ביקשתי להאריך את החל"ת בחודש נוסף. קיבלתי אישור מהמעביד (יש לי את זה בכתב...) וכך היה.
בפועל חזרתי בתחילת אוקטובר, לאחר 30 שבועות מהלידה.
כעבור חודש בדיוק, לפני מספר ימים, קיבלתי את מכתב הפיטורים
בטענה שאני לא עובדת משרה מלאה.
אני מצליחה להגיע ל- 93% משרה, וכך היה בשלוש השנים האחרונות.
ובכל חודש, מנוכה לי החלק היחסי מהשכר, לפי אחוזי המשרה שהחסרתי.
הפעם המעסיק אומר שמבחינתו משרה מלאה זו חובה, לכן פיטר אותי.
הוא גם ציין שיתן לי פיצויים מלאים, לפי משכורת היסוד שלי.
אני יודעת שיש חוק שאוסר לפטר תוך 60 יום מרגע סיום חופשת הלידה.
השאלה היא האם החוק הזה תקף גם במקרה שלי,
או בטל כי הארכתי את החל"ת ללא הודעה מוקדמת, כחודש לפני תאריך החזרה המשוער.
האם הוא יוכל לטעון שמבחינתו תום החופשה הוא בתאריך המקורי, לפי תאריך החזרה שדובר עליו מראש, וזה שהוא אישר חודש נוסף, לא אומר שהוא צריך להמתין עכשיו עוד 60 יום.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין לאחר חופשת לידה - תגובה
עו``ד חן שטיין11/11/2010שלום לך,
עקרונית, הפיטורים הם בניגוד לחוק, שכן גם בעניין זה חלה ההגבלה של 60 הימים, אך יש לבחון זאת לעומק, כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)