תשלום חופשת לידה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשלום חופשת לידה
    carmi35
    11/11/2010

שלום,
    לפני חצי שנה התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש כאשר אני אמורה ללדת בימים הקרובים.
    לפני כן עבדתי 4 שנים במקום עבודה אחר ממנו יש לי מכתב המאשר ששולמו עבורי דמי ביטוח לאומי בכל 4 השנים שעבדתי בו.
    האם אני זכאית לתשלום בחופשת הלידה מביטוח לאומי ואיך זה מתבצע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תשלום חופשת לידה

הוספת תגובה

• תשלום חופשת לידה - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/11/2010

שלום לך,
    על פניו, נראה כי קיימת לך הזכאות לדמי לידה.
    ראי את הנוסח המחייב:
    דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה:
    10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או
    15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע.
    מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום דמי חופשת לידה

carmi35
    14/11/2010

תודה רבה על התשובה.
    האם אני צריכה לפנות ל-2 מקומות העבודה ב-10 חודשים האחרונים ולמלא טפסים או שזה נעשה באופן אוטומטי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשלום דמי חופשת לידה - תגובה

עו``ד ליאת שטיין
    15/11/2010

שלום לך,
    עלייך לפנות ולתת לכל אחד ממקומות העבודה למלא את הדף הרלוונטי בטופס התביעה של דמי הלידה (תוכלי להוריד את הטופס מהאתר של המוסד לביטוח לאומי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו