שמירת הריון והרעת תנאים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירת הריון והרעת תנאים
    טובה
    11/11/2010

שלום רב,
    אני בשבוע 32 להריוני, והחל משבוע 28 אני נמצאת בימי מחלה בבית עקב בעייה רפאית הקשורה להריון .
    עד עתה שולמו לי ימי מחלה, אך כעת, משעברו 30 יום, אני אמורה להיחשב בתוך תקופה של שמירת הריון, אך עדיין לא מילאתי את הטפסים הנחוצים לביטוח לאומי .
    שאלותיי הן :
    - האם המעסיק חייב לשלם לי משכורת על סמך ימי המחלה שלי, כל עוד לא הוגדרתי ע"י ביטוח לאומי כשמירת הריון ? הרי רק לאחר אישור מביטוח לאומי כי הם מאשרים לי שמירה, אני עוברת "לידיים שלהם" נכון ?
    - יש לי נייד מהעבודה,(אני עובדת במקום הנ"ל מעל 5 שנים ) והמעסיק דורש לקבלו חזרה כיוון שמביא לי מחליפה, והוא טוען כי אין לי צורך בנייד כשאני בבית.
    האם מותר לו לעשות כך ?
    אשמח לתגובתכם המהירה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שמירת הריון והרעת תנאים

הוספת תגובה

• שמירת הריון והרעת תנאים - תגובה

עו``ד חן שטיין
    11/11/2010

טובה שלום,
    אם יוכרו הימים כשמירת הריון - ישלם אותם המוסד לביטוח לאומי. אם לא - המעסיק, כימי מחלה.
    לגבי הנייד - אין תשובה חד משמעית. הדבר תלוי בהסכם העבודה ובאמור בו, ובנהוג במקום העבודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו