מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חל"ת ופיטוריןמירב15/11/2010
שלום רב!
ילדתי בחודש מאי 2010 והנני מתכננת לחזור לעבודתי בינואר 2011.
מאחר ותינוקי היה מאושפז (ילדתי בלידה מוקדמת), חופשת הלידה שלי הוארכה עד לתחילת אוקטובר ומאז הנני נמצאת בחל"ת... עד ינואר, כאמור.
מאחר והחוק החדש לא חל עלי (עבדתי עד ליום הלידה 11 וחצי חודשים), חופשת הלידה שלי מסתיימת בחודש אוקטובר (כולל תקופת הארכה בשל אשפוז תינוקי) ולא לאחר חצי שנה מיום הלידה.... (תקנו אותי אם אני טועה...!!)
שאלתי היא, מתי המעביד רשאי לפטר אותי ע"פ חוק? האם תקופת החל"ת נספרת לעניין חופשת לידה בכל הנוגע לפיטורין- כלומר, מניין 45 ימים (+ 30 הודעה מוקדמת) מתחילים להיספר עם חזרתי לעבודה בינואר או מתום תקופת הלידה, קרי מחודש אוקטובר???
כמו כן, עד מתי אני יכולה להתפטר ולהיות זכאית לפיצויי פיטורין?
שאלה אחרונה- שעת הנקה-
אני עובדת 3/4 משרה (6 שעות ביום)- האם אהיה זכאית לחלק היחסי משעת הנקה??
תודה מראש,
מירב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חל"ת ופיטורין - תגובה
עו``ד חן שטיין17/11/2010מירב שלום,
מיום שובך (גם מחל"ת) חלה הגנה מפיטורייך, וזאת עד 60 ימים (ולא 45 - כך היה לפני התיקון לחוק). בנוסף, אם תפוטרי לאחר 60 ימי ההגנה, הרי שתהיי זכאית גם להודה מוקדמת בת 30 ימים, שלא יכולה לחפוף.
ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).
לשעת הנקה זכאית רק עובדת משרה מלאה, אין אפשרות לקבל באופן יחסי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)