חל"ת ופיטורין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חל"ת ופיטורין
    מירב
    15/11/2010

שלום רב!

ילדתי בחודש מאי 2010 והנני מתכננת לחזור לעבודתי בינואר 2011.
    מאחר ותינוקי היה מאושפז (ילדתי בלידה מוקדמת), חופשת הלידה שלי הוארכה עד לתחילת אוקטובר ומאז הנני נמצאת בחל"ת... עד ינואר, כאמור.

מאחר והחוק החדש לא חל עלי (עבדתי עד ליום הלידה 11 וחצי חודשים), חופשת הלידה שלי מסתיימת בחודש אוקטובר (כולל תקופת הארכה בשל אשפוז תינוקי) ולא לאחר חצי שנה מיום הלידה.... (תקנו אותי אם אני טועה...!!)

שאלתי היא, מתי המעביד רשאי לפטר אותי ע"פ חוק? האם תקופת החל"ת נספרת לעניין חופשת לידה בכל הנוגע לפיטורין- כלומר, מניין 45 ימים (+ 30 הודעה מוקדמת) מתחילים להיספר עם חזרתי לעבודה בינואר או מתום תקופת הלידה, קרי מחודש אוקטובר???

כמו כן, עד מתי אני יכולה להתפטר ולהיות זכאית לפיצויי פיטורין?

שאלה אחרונה- שעת הנקה-
    אני עובדת 3/4 משרה (6 שעות ביום)- האם אהיה זכאית לחלק היחסי משעת הנקה??

תודה מראש,
    מירב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חל"ת ופיטורין

הוספת תגובה

• חל"ת ופיטורין - תגובה

עו``ד חן שטיין
    17/11/2010

מירב שלום,
    מיום שובך (גם מחל"ת) חלה הגנה מפיטורייך, וזאת עד 60 ימים (ולא 45 - כך היה לפני התיקון לחוק). בנוסף, אם תפוטרי לאחר 60 ימי ההגנה, הרי שתהיי זכאית גם להודה מוקדמת בת 30 ימים, שלא יכולה לחפוף.

ככל שתתפטרי עד 9 חוד' לאחר הלידה לצורך טיפול בילד, הרי שתהיי זכאית לפיצויי הפיטורים.
    בכל מקרה, יהיה עלייך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בת 30 ימים (אלא אם יש ביניכם הסכם לתקופה אחרת).

לשעת הנקה זכאית רק עובדת משרה מלאה, אין אפשרות לקבל באופן יחסי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו