מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זכויות לעובדת כ"א לאחר לידהאמא חדשה17/11/2010
שלום,
אני מתנצלת מראש על האריכות ומקווה שתוכלו לייעץ לי למרות המורכבות :-)
אני מועסקת דרך חברת כ"א מאז אוקטובר2009 כיון שנכנסתי להריון חברת כ"א קיבלה אישור ממשרד התמ"ת להאריך את תקופת העסקה שלי באותה חברה ל 15 חודשים (יסתיים בינואר) (למרות שחוזה העבודה שלי אינו חוזה לזמן קצוב אלא רגיל). כרגע אני בחופשת לידה (ומתחילה תק' חל"ת שבוע הבא)
יש לי מספר שאלות ואשמח לעזרתכן:
1. בחברה בה אני עובדת בפועל יודעים שאני רוצה להאריך את חופשת הלידה ל 26 שבועות (עבדתי פחות משנה לפני הלידה ולכן הבנתי שזה לא אוטומטית). האם המעסיק יכול להודיע לי באיזה שהוא שלב שהוא לא מאשר לי תקופת חל"ת? האם יש מינימום של זמן שהם מחויבים להודיע לי? העניין הוא שאני עידכנתי רק את החברה בה אני עובדת בפועל והם לא אמרו לי עד כה שום דבר בנושא...
2. תק' העסקה בחברה הוארכה לפי האישור ממשרד התמ"ת והיא מסתיימת בינואר בעוד שאני רוצה להאריך את החל"ת לתק' המקסימלית כלומר, עד פברואר... מה המשמעות של זה והאם זה בכלל אפשרי?
3. האם תקופת החל"ת נכנסת לחישוב של ה 15 חודשי העסקה? כלומר, אם עד סוף החל"ד עברו רק 13 חודשים יוכלו "להשתמש" בחודשיים הנוספים לאחר חזרה מחל"ת?
4. האם בסוף ה 15 חודשי העסקה החברה המעסיקה בפועל תהייה חייבת לקלוט אותי כעובדת? אם ירצו לסיים את העסקה שלי לאחר תק' זו- האם יהיו צריכים לתת לי את זמן ההתראה מראש?
המון תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות לעובדת כ"א לאחר לידה - תגובה
עו``ד ליאת שטיין21/11/2010שלום לך,
אכן שאלות רבות ומורכבות, אנסה להשיב ככל הניתן על גבי הפורום, כאשר אין זה שקול לפגישת ייעוץ מסודרת ומעמיקה.
המעסיק אינו חייב לאשר לך חל"ת, אלא רשאי, ומשכך אין גם משמעות להתנגשות ההיתר עם מועדי החל"ת הרצויים (אלא אם המעסיק יאשר לך בפועל את החל"ת).
בשובך, תהיי מוגנת לתקופה בת 60 ימים, כאשר אם ירצו לסיים את העסקתך בסופה, יהיו חייבים לתת לך גם תקופת הודעה מוקדמת שאינה יכולה לחפוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)